Cancerul schimbă antrenorul la Barcelona

Ultima actualizare:
Tehnicianul Tito Vilanova (Fotografii: Reuters)
Tehnicianul Tito Vilanova (Fotografii: Reuters)

Aflat la a doua recidivă într-un an şi jumătate, Tito Vilanova a renunţat la funcţia de antrenor al Barcelonei, concentrându-se asupra celei mai importante partide a vieţii, lupta cu cancerul.

Vineri a fost o zi tristă la Barcelona. Pe seară, întreg lotul echipei catalane, în frunte cu Leo Messi, s-a prezentat la o conferinţă de presă convocată de preşedintele Sandro Rosell.

„E o veste pe care n-aş fi vrut niciodată s-o dau. În urma unor analize de rutină, Tito Vilanova a aflat că e nevoit să urmeze un tratament incompatibil cu meseria de antrenor", a fost anunţul sec al lui Rosell. Oficialul Barcelonei a anunţat astfel întregii lumi recidiva cancerului la glanda parotidă cu care Vilanova se luptă încă din noiembrie 2011.

Nu e prima recidivă de acest gen, ci a doua, astfel că tehnicianul crescut în umbra lui Pep Guardiola n-a mai acceptat statutul de antrenor bolnav, vrând să se concentreze exclusiv pe vindecarea nemiloasei maladii.

Fără Vilanova, şefii Barcelonei au început să se agite în căutarea unui nou antrenor, cu atât mai mult cu cât sezonul bate la uşă. Astfel, au apărut şi primele variante (Luis Enrique, Villas-Boas, Gerardo Martino), însă o decizie finală va fi luată abia la începutul săptămânii viitoare.


    Tehnicianul Tito Vilanova (Fotografii: Reuters)
Tehnicianul Tito Vilanova (Fotografii: Reuters)

Întreg lotul Barcelonei a fost în sală la conferinţa de presă de vineri seară. În semn de solidaritate cu Vilanova, Messi şi compania au cerut să se anuleze meciul amical programat aseară în Polonia, la Gdansk. „Tito nu se retrage, doar se concentrează asupra celei mai importante partide a vieţii", a spus fiul antrenorului.

- 22 noiembrie 2011 - Barcelona anunţă că secundul lui Guardiola, Tito Vilanova, a fost depistat cu cancer şi trebuie operat de urgenţă.- 7 decembrie 2011 - Se întoarce la antrenamente.- 12 mai 2012 - Doctorii anunţă recuperarea totală a celui care urma să-i ia locul lui Guardiola ca antrenor principal la Barcelona.- 19 decembrie 2012 - Cancerul lui Vilanova recidivează. O zi mai târziu, tehnicianul spaniol e operat a doua oară la glanda parotidă.- 21 ianuarie 2013 - Pleacă la New York pentru sesiuni de chimioterapie şi radioterapie. În acest timp, Vilanova conduce echipa prin telefon.- 26 martie 2013 - Revine la Barcelona, iar peste numai o săptămână, la 2 aprilie, stă pe banca echipei spaniole la meciul cu PSG.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
președintele iranian s a prăbușit cu elicopterul FOTO EPA jpg
image
image
image
image
image
image
Neil Lennon (Facebook) jpg
Jurgen Klopp (EPA) jpg
PAOK Salonic (EPA) jpg
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net