Ce şef din conducerea LPF a făcut puşcărie din cauza unei femei

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Sandu Boc a câştigat două titluri, cu Petrolul şi Craiova, dar a rămas în istoria fotbalului românesc mai mult prin „ravagiile“ făcute în rândul femeilor.

Alexandru Boc (65 de ani) a fost unul dintre fundaşii de top ai fotbalului românesc. Fără doar şi poate cele mai importante meciuri din cariera lui au fost cele cu Liverpool, din perioada în care evolua la Petrolul, echipă cu care a câştigat titlul în 1966. În tur, englezii au câştigat cu 2-0, iar în retur ploieştenii s-au impus cu 3-1.

În meciul de baraj, de la Bruxelles, Liverpool a câştigat însă cu 2-0 şi a eliminat Petrolul. După titlul cu ploieştenii, Boc a mai cucerit o Cupă cu Rapid şi un titlu cu Craiova, dar cariera lui de fotbalist a fost întreruptă tocmai în momentul de vârf.

Sandu Boc, la 65 de ani, ca vicepreşedinte al LPF

Pe când juca la Dinamo şi devenise şi titular la naţionala României, evoluând în mai toate meciurile din preliminariile pentru CM 1970 din Mexic, Boc a fost arestat. Era în 1969, iar motivul - acelaşi care l-a urmărit toată viaţa: femeile.

Fundaşul a avut o aventură cu soţia lui Vasile Patilineţ, omul numărul 2, după Ceauşescu, în Comitetul Central.

„Când Patilineţ a aflat, m-a pus să înfund puşcăria!", a mărturisit actualul „vice" de la LPF.

„M-au îmbrăcat în haine vărgate şi m-au aruncat în cea mai dură închisoare din România, Policolor, unde erau cei mai mari criminali. Stăteam într-o cameră cu 80 de paturi şi peste 300 de persoane. Ploşniţele circulau prin pat cu sutele, era o mizerie incredibilă. Noroc cu Cornel Dinu, care risca mult aducându-mi bani, mâncare şi altele. Pentru că nu îl lăsau să intre, el venea prin spate, de pe cîmp, intra prin porumb şi ajungea la mine", a povestit fostul internaţional acum ceva vreme.

Boc a fost eliberat în 1971, astfel că a ratat Mondialul din Mexic, acesta fiind şi cel mai mare regret al său. Fostul fundaş şi-a reluat cariera în Liga I la Rapid, cu care a câştigat o Cupă, şi apoi la Craiova, unde a contribuit la primul titlu din istoria oltenilor, dar a pierdut contactul cu naţionala.

Potrivit dosarului de la CNSAS, între 1984 şi 1986, Sandu Boc ar fi dat un număr „de peste 20 de informări" către Securitate. Din 1969 a fost informatorul Miliţiei, iar din 1984 a fost racolat de  Securitate.

Numele conspirativ al actualului vicepreşedinte LPF era „Costel Alexandrescu" şi principala lui misiune era de a „vâna" cetăţeni străini.

Citeşte mai multe amănunte pe adevarul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Denis Dragus (Sportpictures) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (Facebook) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Ionel Ganea. FOTO Mediafax Foto / Sebastian Tătaru
alexoi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net