CFR Cluj, model pentru maghiari

25 martie 2013
article img
Vass a fost cel mai bucuros de înfrăţirea cu conaţionalii săi de la Ferencvaros (Foto: Răzvan Păsărică)

Clujenii nu au rupt gura târgului în actuala ediţie a Ligii I, însă parcursul lor bun din Liga Campionilor şi rezultatele din anii anteriori atrag încă atenţia. Cel mai recent exemplu, ungurii de la Ferencvaros, care îi vor ca model de urmat pe ceferişti.

Ferencvaros şi CFR Cluj s-au întâlnit la Budapesta într-un meci amical, terminat la egalitate: 0-0. Scorul "frăţesc" nu a avut însă nici o legătură cu relaţia care va deveni din ce în ce mai strânsă între campioana României şi una dintre cele mai de tradiţii echipe din Ungaria.

Oficialii lui Ferencvaros, echipă care a pierdut teren în ultimii ani în faţa celor de la Debrecen, vor să se inspire de la ceferişti, aşa că le-au propus un parteneriat. Colaborarea care s-a semnat la Budapesta vizează şi schimbul de jucători între cele două echipe, nu doar idei de management sau marketing.

"Sper că în urma acestui parteneriat va ajunge şi Ferencvaros în Liga Campionilor, pentru că este un club mare, de tradiţie. Noi avem momentan 56 de jucători legitimaţi, mulţi dintre ei împrumutaţi la echipe de primă ligă din Europa.

În viitor e posibil să ajungă câţiva dintre dintre ei la Ferencvaros", a precizat patronul clujenilor, Arpad Paszkany. Preşedintele ungurilor, Orosz Pal, a vorbit laudativ la adresa campioanei României, precizând că spera ca relaţia nou creată să le aducă numai beneficii: "Anul viitor se fac zece ani de când am luat ultima oară titlul. Acest parteneriat ne poate ajuta să cucerim un nou titlu. Oricum, sper că în acest an vom reuşi să ocupăm un loc care să ne permită participarea într-o cupă europeană".

article img
Vass a fost cel mai bucuros de înfrăţirea cu conaţionalii săi de la Ferencvaros (Foto: Răzvan Păsărică)

Ardelenii obişnuiesc să colaboreze cu şcoli de fotbal, academii şi echipe de pe tot mapamondul. Campionii de la Cluj au parafat astfel de înţelegeri cu o şcoala de fotbal din Coasta de Fildeş - de unde l-au "racolat" pe Lacina Traore -, cu o academie din China, dar şi cu echipe din eşaloanele inferioare din Portugalia şi America de Sud.