Chiricheş a luat 3.000 de euro pe minut la Napoli!

Ultima actualizare:

    Vlad Chiricheş
Vlad Chiricheş

În ultimii doi ani, fundaşul român a jucat doar 15 meciuri la Napoli, pentru care a fost răsplătit cu aproape patru milioane de euro.

Operat la umărul stâng, Vlad Chiricheş (29 de ani) a pus capăt unui nou sezon de coşmar la Napoli. Căpitanul naţionalei României a ieşit câştigător doar din punct de vedere al banilor care i-au intrat în conturi.

Ajuns din nou pe masa de operaţie, stoperul echipei napoletane nu va mai putea fi folosit în finalul sezonului din Serie A şi nici în meciurile tricolorilor din luna iunie, cu Norvegia şi Malta în preliminariile Euro 2020. „A fost o intervenţie complexă şi reuşită. Vlad va fi apt pentru cantonamentul din vară”, au precizat italienii pe site-ul oficial al clubului. Chiricheş încheie astfel al patrulea an la Napoli, perioadă în care a fost folosit mereu doar ca rezervă a titularilor obişnuiţi. Mai mult, problemele la umăr care au început în 2017, dar şi alte accidentări, l-au făcut pe internaţionalul nostru să stea mai mult pe la infirmerie decât pe teren. Per total, în ultimele două sezoane (2017-2018 şi 2018-2019), Vlad Chiricheş a jucat petru Napoli în 15 meciuri în toate competiţiile, dintre care doar 10 în prima ligă italiană. Bineînţeles, salariul i-a curs în toată această perioadă şi n-a fost unul de neglijat. În aceşti doi ani dificili, românul a fost plătit cu 3,7 milioane de euro, el semnând anul trecut o prelungire de contract cu o creştere salarială de la 1,7 la 2 milioane de euro pe sezon. Făcând o medie la numărul de minute jucate (1136), rezultă că fundaşul lui Napoli a încasat puţin peste 3.000 de euro pentru fiecare minut în care s-a aflat pe teren.

Cât a jucat Chiricheş la Napoli în ultimii doi ani

Competiţie   Meciuri jucate       Minute jucate

Serie A                10                     732

Cupa Italiei           1                      90

Liga Campionilor   1                      90

Liga Europa          3                     224

TOTAL                  15                   1136

Deşi a fost căpitanul unei generaţii care se pregăteşte să iasă din scenă, Vlad Chiricheş nu i-a ajutat mai deloc pe tricolori în ultimii doi ani calendaristici. Din mai 2017 încoace, fundaşul a jucat pentru România doar în patru meciuri cu miză (trei în preliminariile CM 2018 şi unul în Liga Naţiunilor), repurtând o singură victorie, un 1-0 cu Armenia.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net