Chiricheş dă „restart” în Elveţia. Românul n-a mai jucat de 5 luni

Ultima actualizare:

    Vlad Chiricheş
Vlad Chiricheş

Joi, în meciul FC Zürich – Napoli din Liga Europa, fundaşul român are şanse mari să joace primul său meci după o pauză de cinci luni.

Operat în toamna trecută la genunchiul piciorului stâng, Vlad Chiricheş s-a întors în lotul italienilor de la Napoli, iar presa din Cizmă vorbeşte despre o titularizare „spectaculoasă” mâine seară, în disputa cu elveţienii de la Zürich din a doua competiţie europeană.

La 29 de ani, căpitanul tricolorilor a depăşit o perioadă dificilă a carierei şi e hotărât să dea „restart”. Practic, în ultimul an calendaristic, Chiricheş a fost o eternă rezervă la Napoli (a prins un singur meci ca titular, în luna mai), iar la naţionala României a intrat pe teren doar 31 de minute în meciul din septembrie cu Muntenegru (0-0) din Liga Naţiunilor, atunci când s-a şi accidentat grav. A urmat o intervenţie chirurgicală la ligamentele genunchiului stâng şi o lungă perioadă de recuperare, de aproximativ cinci luni. La finalul săptămânii trecute, Vlad a fost inclus de antrenorul lui Napoli, Carlo Ancelotti, în lotul de jucători pentru partida din Serie A cu Fiorentina, stoperul român rămănând însă pe banca de rezerve pe întreaga durată a întâlnirii.

În condiţiile problemelor cu care se confruntă napoletanii în apărare (spaniolul Albiol tocmai a aflat că va pierde tot restul sezonului din cauza unei accidentări), antrenorul Ancelotti e dispus să forţeze revenirea lui Chiricheş în meciul de joi de la Zürich, manşa tur din 16-imile Ligii Europa. În mod normal, cuplul de fundaşi centrali ar trebui să fie format din sârbul Maksimovic şi senegalezul Koulibaly, dar Ancelotti e constrâns să-şi mai rotească titularii, calendarul italienilor fiind extrem de aglomerat în această perioadă, cu meciuri din trei în trei zile. Sub titlul „O reintrare spectaculoasă”, jurnaliştii de la iotifonapoli.com anticipează o titularizare a românului în centrul defensivei. „Poate juca din primul minut. Pentru român ar fi primul meci oficial sub comanda lui Ancelotti”, a notat sursa citată.

Carlo Ancelotti a preluat-o pe Napoli în vara trecută, dar n-a apucat să-l folosească deloc pe Chiricheş. Totuşi, antrenorul de 59 de ani a contribuit din plin la recuperarea fundaşului român. „Când m-am accidentat, primul meu gând a fost că ratez tot sezonul. Ancelotti a vorbit înă mult cu mine, mi-a dat încredere şi o mare mână de ajutor. Îi mulţumesc mult că a fost aproape de mine”, a declarat zilele trecute Vlad Chiricheş.

Probabil cel mai interesat de numărul de minute pe care le va juca Chiricheş în perioada următoare e selecţionerul naţionalei României. Cosmin Contra are în faţă startul preliminariilor Euro 2020 („dubla” din martie cu Suedia şi Insulele Feroe), sperând că Vlad Chiricheş va bifa până atunci două-trei meciuri întregi în tricoul lui Napoli. De altfel, într-o discuţie privată cu Ancelotti, la începutul acestui an, Contra a obţinut asigurări în acest sens.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net