Cine-l opreşte pe «Tigrul» Falcao?

Ultima actualizare:

    Falcao a fost desemnat cel  mai bun jucător al finalei,  el marcând primele două  goluri ale formaţiei sale
Falcao a fost desemnat cel mai bun jucător al finalei, el marcând primele două goluri ale formaţiei sale

Dacă n-ar fi fost Messi şi Ronaldo, atunci atacantul columbian Falcao ar concura cu şanse mari la titlul de cel mai valoros fotbalist al lumii. Miercuri seară, pe Arena Naţională, un singur "Tigru" a fost de-ajuns pentru a-i pune cu botul pe labe pe cei 11 "lei" din Bilbao.

În ultimii doi ani, Europa League a avut un singur stăpân, deşi trofeul a poposit la FC Porto, iar acum a ajuns la Atletico Madrid. Cele două echipe iberice sunt legate de un fir comun: Radamel Falcao, pletosul columbian care a explodat în a doua competiţie continentală.

Din toamna lui 2010 până astăzi, sud-americanul a jucat 29 de meciuri în Europa League şi a dat tot atâtea goluri. Inclusiv în finalele câştigate de Porto anul trecut (1-0 cu Braga), respectiv de Atletico în urmă cu două seri (3-0 cu Bilbao).

În super-meciul găzduit de "Arena Naţională", Falcao a găsit chiar de două ori drumul spre poartă, de fiecare dată cu piciorul stâng, în ciuda faptului că el e dreptaci.

"Cupa asta are magnet, pleacă şi tot la mine se întoarce, nu vreau să mă despart de ea!", a declarat eroul lui Atletico la puţine minute după încheierea finalei.

În momentele de bucurie ale alb-roşilor din Madrid, "Tigrul" Radamel Falcao şi-a dat jos tricoul de "robot" pus să dea goluri, dezvăluindu-şi şi faţa umană pe care puţini i-o cunosc: părul de la subraţ, semn al bărbăţiei, precum şi maieul cu sugestivul mesaj "Crede şi vei avea gloria lui Dumnezeu".

Ea îl ţine în «lesă»

"Rezumatul bucuriei mele: Cupa în ­­mâini, zâmbetul pe faţă, steagul pe spate şi Dumnezeu pe piept, lipsesc prietenii şi familia", a scris Falcao pe Twitter la câteva ore după ce câştigase Europa League. În realitate, cea mai dragă persoană pentru Radamel, soţia sa, a fost prezentă şi ea în tribunele Arenei Naţionale.

Femeia care-l ţine în lesă pe "Tigrul" Falcao este o argentiniancă de 24 de ani cu origini nemţeşti, pe numele ei Lorelei Dahiana Taron. Radamel şi-a cunoscut jumătatea chiar într-o biserică din Argentina pe care o frecventau amândoi.

"La început a fost doar o simplă prietenie, apoi ne-am logodit, iar în 2007 ne-am căsătorit", povesteşte Lorelei. În timp ce soţul său face bani frumoşi din fotbal (are un salariu de cinci milioane de euro pe sezon la Atletico), tânăra argentiniancă e cântăreaţă şi compozitoare. Falcao constituie chiar principala sursă de inspiraţie a versurilor create şi interpretate de Lorelei.

Inedit despre Falcao

Numele i-a fost pus de tatăl său (şi el fost fotbalist) după legendarul mijlocaş brazilian Paulo Roberto Falcao, retras în 1986.A debutat în prima ligă columbiană la 13 ani şi 112 zile, record în ţara lui.Anii 2006 şi 2007 (pe când evolua la River în Argentina) au fost cei mai grei, cu două accidentări succesive la acelaşi genunchi. În doi ani, cota sa de piaţă a crescut de zece ori: de la 4 milioane de euro, cât a plătit FC Porto lui River Plate în 2009, la 40 de milioane, preţul achitat de Atletico în vara trecută.În 2011, a fost considerat al doilea cel mai prolific marcator din lume, după Messi.Unul dintre cei mai buni prieteni ai lui este Săpunaru, cu care a devenit foarte apropiat în perioada în care au fost colegi la FC Porto.

Au serbat cu copiii chiar pe gazon

La finalul partidei, jucătorii de la Atletico Madrid au celebrat victoria alături de copiii lor, care s-au aflat în tribune.

Brazilianul Diego şi argentinianul Salvio au avut parte de cea mai dulce celebrare a trofeului câştigat la Bucureşti: în compania fiilor lor

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Autorul ultimului gol al madrilenilor, Diego, nu se mai despărţea de fiul său în vârstă de doi ani. Argentinianul Salvio, care nu a jucat, dar a suferit alături de coechipierii săi, nu se mai despărţea de fiul lui în vârstă de opt luni, care cu siguranţă nu înţelegea ce se petrece cu hărmălaia din jurul lui, dar se simţea foarte bine în braţele tatălui său.

Aşteptaţi de o sută de fani la hotel

Jucătorii lui Atletico Madrid au fost întâmpinaţi în faţa hotelului unde au fost cazaţi în Bucureşti, Intercontinental, de aproximativ o sută de suporteri. Ieri, la ora 2.00, în momentul în care a apărut autocarul care îi transporta pe Falcao şi compania, suporterii au început să scandeze “‘Campeones!, Campeones! (n.r. - Campionii! Campionii!)”, în timp ce jucătorii îi acompaniau.

Jucătorii de la Atletico au sărbătorit aproape o oră în holul hotelului

simeon stalpnicul png

Susţinătorii spanioli nu au avut acces în hotel, dar pe holul de la intrare jucătorii şi staff-ul celebrau victoria alături de trofeul Ligii Europa. Printre cei care i-au aşteptat s-a aflat şi un român care a vrut să le înmâneze o pictură în ulei realizată de soţia sa.

Tabloul înfăţişa un teren de fotbal şi primul “11” al madrilenilor. Totuşi, adevărata sărbătoare a avut loc ieri la Madrid, în Piaţa Neptuno, locul unde în seara meciului au avut loc incidente între suporteri şi poliţişti, iar mai multe persoane au fost arestate.

Fanii şi-au aşteptat favoriţii la Intercontinental

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William la BAFTA, Getty Images (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
fsb dawa glasgowrangers jpg
maria mihalache (1) jpg
Ianis Hagi (Sportpictures) jpg
Jose Mourinho (EPA) jpg
FC Barcelona Bayern Munchen (EPA) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Bronny James si LeBron James (Getty Images) jpg
FCSB (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net