Cine pierde moare!

Ultima actualizare:

    Rapidiștii sunt obligați să bată acasăFoto: Mediafax
Rapidiștii sunt obligați să bată acasăFoto: Mediafax

Rapid este în grafic după primele cinci etape ale returului, în care a obţinut opt puncte. Giuleştenii nu-şi pot reproşa decât parţial egalul cu Viitorul, punctele cu Steaua şi Petrolul fiind bonusuri. De acum încolo nu mai e însă loc de paşi greşiţi, pentru că vin meciurile împotriva ”colegelor de suferinţă”.

Prima astfel de partidă, cea de la Mediaş, a fost câştigată, iar la rând vine Oţelul, una dintre echipele lăsate în spate de Rapid în acest start de 2015. Florin Marin, antrenorul oaspeţilor, spunea înainte de meciul cu CSMS că şase puncte din ”dubla” Iaşi-Rapid îi va scoate din zona fierbinte. În primul joc n-au reuşit decât un 0-0 şi dacă nici azi nu obţin o victorie, pentru gălăţeni e cam gata. O  înfrângere în faţa băieţilor lui Cristi Pustai i-ar putea duce la o diferenţă de peste 10 puncte faţă de primul loc de salvare şi doar un miracol i-ar mai face să evite retrogradarea. În aceste condiţii, moldovenii n-au decât o variantă: victoria. Aparent, pentru Rapid lucrurile nu sunt chiar atât de dramatice şi un semieşec nu i-ar scoate chiar din cursă, dar le-ar îngreuna foarte mult situaţia. Trei puncte însă azi, de la ora 18:00, coroborate cu înfrângeri ale lui Gaz Metan şi “U” Cluj la Târgu Jiu şi Iaşi, i-ar urca până pe locul 13. Dacă şi Dinamo îi ajută puţin pe feroviari şi câştigă la Braşov, Rapid se apropie la doar două puncte de locul 12, cel de deasupra liniei, care aduce salvarea şi care este ocupat acum de echipa de sub Tâmpa. Pentru giuleşteni ar fi un adevărat miracol şi o gură mare de oxigen să urce atât de mult şi atât de repede de pe ultimul loc ocupat la finalul turului. Acest scenariu favorabil se poate da însă cu totul peste cap în cazul în care indirectele nu le ajută, aşa cum s-a întâmplat etapa trecută, şi mai mult dacă  gafează cu Oţelul. Matematic, rapidiştii n-ar fi retrogradaţi, dar ar pierde un tempo foarte important, iar ecuaţia pe care Cristi Pustai ar trebui s-o rezolve în ce a mai rămas de jucat până la final ar avea tot mai multe necunoscute. Rapid n-a mai câştigat pe teren propriu de pe 14 septembrie 2014, când a fost 2-1 împotriva lui “U” Cluj. “Este un meci foarte important, pentru că se duc etapele şi trebuie să luăm 3 puncte pe teren propriu. E nevoie să încheiem acest ciclu de 6 meciuri cu mai mult de 10 puncte, aşa cum ne-am propus”, a declarat antrenorul Rapidului, Cristi Pustai.

Pustai se plânge că n-are atacant

Rapid îi are în lot pe veteranii Pancu şi Niculae, plus olandezul Benson, dar găseşte foarte greu calea spre gol. Cele trei reuşite din acest retur poartă marca jucătorilor defensivi, Gecov şi Săpunaru, iar asta nu-l mulţumeşte pe antrenor. “La construcţie se vede o îmbunătăţire, dar la finalizare nu am găsit jucătorul care să facă diferenţa. Nu vin centrări din benzi, nu suntem periculoşi. Sper să câştigăm în sfârşit un meci acasă”, a afirmat Pustai.

Săpunaru va lipsi două săptămâni

Cristi Săpunaru, căpitanul Rapidului la startul acestui retur, a suferit în minutul 20 al partidei cu Astra Giurgiu o contractură la coapsă, iar medicii l-au anunţat că poate reveni pe teren abia peste 14, 15 zile. Acesta va lipsi însă doar într-o singură etapă pentru trupa lui Pustai, chiar azi, contra Oţelului, pentru că Liga 1 va fi întreruptă apoi pentru meciul echipei naţionale cu Insulele Feroe, din preliminariile Campionatului European din 2016.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Nationala Romania (Sportpictures) jpg
Erling Haaland (EPA) jpg
Helmuth Duckadam (Sportpictures) jpg
david popovici 2 jpg
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net