Cine urmează? Favoriții pentru postul de selecționer al naționalei României

Ultima actualizare:

Odată eliberat postul de selecționer al naționalei României, după ce Federația Română de Fotbal a anunțat, luni, întreruperea colaborării cu Edward Iordănescu, lista posibililor înlocuitori pe banca tehnică a primei reprezentative a ajuns din nou în centrul atenției. 

Naționala României va avea un nou „conducător” (FOTO: Sportpictures)
Naționala României va avea un nou „conducător” (FOTO: Sportpictures)

Unul dintre numele „grele” vehiculate pentru naționala României este, la cei 59 de ani ai săi, Gheorghe Hagi, de altfel un zvon recurent, atunci când vine vorba despre postul de selecționer - de altfel, a mai fost selecționerul României, în perioada septembrie 2001-noiembrie 2001, răstimp în care „tricolorii” au pierdut barajul de calificare la Cupa Mondială din 2002, contra Sloveniei (1-2 în tur, 1-1 în retur).
Cum cel supranumit „Regele” are propriul proiect în fotbalul românesc, respectiv Farul Constanța, „vocile” care indică drept puțin probabilă venirea sa par să îl prefere, mai curând, pe Adrian Mutu, în vârstă de 45 de ani, care a antrenat naționala U21, între 2020 și 2021, reușind să o califice la Campionatul European. Doar că, după plecarea de la naționala de tineret, nu a reușit să se regăsească, în încercările de a pregăti FCU Craiova 1948, Rapid, Neftçi Baku (Azerbaijan) sau CFR Cluj. 

Rădoi sau Chivu, alte nume vehiculate pentru națională

Pe lista celor luați în calcul pentru postul de selecționer se mai află și Mirel Rădoi, 43 de ani, care a fost, de altfel, selecționerul naționalei înainte de venirea lui Iordănescu Jr. - dacă la naționala „mare” n-a reușit calificarea la Campionatul Mondial din Qatar, la România U21 a condus echipa spre semifinalele EURO 2019. Ulterior plecării de la națională, Rădoi s-a perindat la CS Universitatea Craiova, apoi a luat calea către fotbalul saudit, la Al-Tai și spre cel din Emiratele Arabe Unite, la Al-Bataeh și Al-Jazira.
Șirul favoriților este întregit de Cristian Chivu, de asemenea ajuns la 43 de ani, fostul mare fundaș al României antrenând, însă, până acum, doar echipe de tineret, la Inter, cu care are în palmares un titlu Primavera.
O decizie în ceea ce privește viitorul naționalei este de așteptat să se ia cel târziu miercuri: pe deoparte, marți va avea loc o şedinţă a Comitetului Executiv al FRF, iar miercuri este programată o întrunire a Comisiei Tehnice, care va discuta propunerile înlocuitorilor lui Iordănescu Jr. pe banca tehnică. 
Edward Iordănescu lasă în urmă un mandat de doi ani și jumătate, răstimp în care a adunat 28 de meciuri, de numele său legându-se calificarea la EURO 2024 și ajungerea până în optimile turneului final din Germania. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (Facebook) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Ionel Ganea. FOTO Mediafax Foto / Sebastian Tătaru
alexoi jpg
poza nationala plimbare jpg
Mircea Lucescu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net