Clujencele au scris istorie în Liga Campionilor: Olimpia, în optimi

Ultima actualizare:

    Fetele de la Olimpia au ajuns  să fie invidiate de campionii  României, jucătorii de la CFR Cluj,  pentru performanţa obţinută  în Liga Campionilor
Fetele de la Olimpia au ajuns să fie invidiate de campionii României, jucătorii de la CFR Cluj, pentru performanţa obţinută în Liga Campionilor

Performanţă istorică pentru echipele de club din România. Fetele de la Olimpia Cluj au reuşit să ajungă în optimile de finală ale Ligii Campionilor, rezultat pentru care vor primi din partea forului european 20.000 de euro, un bonus de 175 de ori mai mic decât cel acordat în faza similară a competiţiei masculine.

Clujul are cu ce se lăuda! Fotbalistele de la Olimpia Cluj au ajuns acolo unde băieţii de la CFR doar visează deocamdată: în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Fetele lui Mirel Albon au eliminat campioana Austriei, Neulengbach, cu care au încheiat la egalitate 2-2, la Viena, şi au remizat acasă, 1-1, pe Cluj Arena.

Româncele vor primi pentru rezultatul lor 20.000 de euro, o sumă extrem de mică în comparaţie cu bonusul pe care-l primesc băieţii în faza similară a Ligii Campionilor.

Înfiinţat în urmă cu doi ani, clubul Olimpia este singurul din Europa de Est care şi-a dezvoltat propria Academie de fotbal. "E o şansă pentru fetele ce vor să facă fotbal şi nu au unde. Noi nu percepem taxe. Am semnat parteneriate cu trei şcoli, avem locuri de cazare la Aurel Vlaicu, un întreg nivel e al nostru. Doar masa sportivelor ne costă 100 de milioane de lei vechi pe lună", a povestit Alin Cioban, coordonatorul Academiei, în urmă cu ceva timp.

Antrenor, dar şi manager general, cu şapte titluri câştigate cu echipa Clujana, Mirel Albon a dezvăluit cum a fost gândit proiectul: "Ne-am dorit ca Olimpia să fie locomotiva care să tragă şi alte cluburi spre performanţă. Nu am refuzat nici o fată care a venit să joace. Toate au şansa să facă mişcare, se pregătesc cu noi. Dacă sunt talentate, fac pasul spre performanţă. Dacă nu, se bucură să facă un sport care le place".

În paralel cu antrenamentele şi meciurile, fetele lui Albon nu neglijează scoala. Aşa se face că multe dintre fetele care au ajuns acum în optimile Ligii Campionilor sunt şi studente la Drept, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport sau Agronomie.

Jucătoarele de la Olimpia vor evolua împotriva campioanei Italiei ASD Torres CF, în următoarea fază a Ligii Campionilor. Meciurile se vor disputa la 31 octombrie şi 7 noiembrie.

Inedit despre fotbalul feminin

 În România sunt legitimate 450 de jucătoare

Ca o paralelă, Germania are peste un milion de sportive legitimate, iar în lume sunt 26 de milioane

Bugetul unei echipe de nivel mediu în campionatul românesc este 25.000 € anual

Bugetul unei echipe care participă în Liga Campionilor e 60.000 €.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Novak Djokovic (EPA) jpg
George Puscas (Sportpictures) jpg
Adrian Mutu (Sportpictures) jpg
gheorghe multescu dinamo jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
influencer cehia jpg
barbosu voinea chiles  jpg
Neagu Twitter jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net