Coincidenţă sau soartă? FCSB - CFR, patru rezultate de 1-1 în acest sezon

Ultima actualizare:

    CFR a condus-o de de patru ori în acest sezon pe FCSB, dar roş-albaştrii au egalat de fiecare dată la 1, de două ori chiar după minutul 90FOTO: Sportpictures.eu
CFR a condus-o de de patru ori în acest sezon pe FCSB, dar roş-albaştrii au egalat de fiecare dată la 1, de două ori chiar după minutul 90FOTO: Sportpictures.eu

Titlul este disputat în această stagiune de două echipe care nu sunt în stare să-l câştige singure, ci aşteaptă parcă să fie făcute campioane de adversari. Sub această zodie a fricii s-a jucat şi derby-ul de duminică seara, care ne-a oferit puţin fotbal, dar mulţi nervi. CFR putea totuşi să câştige, dar FCSB a făcut parcă un legământ cu norocul.

Conducătorii celor două echipe s-au porcăit o săptămână, dar energiile puse în joc au fost demne de o cauză mai bună. Asta pentru că s-au dovedit o simplă perdea de fum peste un fotbal sărac din toate punctele de vedere. Chiar şi aşa, clujenii puteau să câştige şi să treacă peste bucureşteni în clasament, dar un film horror pentru ei rulează din nou şi din nou pe micile ecrane. CFR a condus din minutul 76 prin golul lui Djokovic şi se părea că va pleca de pe Arena Naţională din postura de lider. Dan Petrescu a sunat însă retragerea mult prea devreme şi mult prea haotic, aceptând o dominare totală a roş-albaştrilor la care Camora şi compania nu au rezistat. Planic, atacantul de conjunctură al lui Nicolae Dică, a profitat de o eroare de marcaj a oaspeţilor şi a egalat în minutul 90+1 printr-un gol cât un campionat, dacă ar fi să-l cităm pe Gigi Becali. Şi ardelenii nu pot spune că n-au fost avertizaţi.

A fost al patrulea meci la rând între cele două echipe în acest sezon în care CFR a condus, dar FCSB a egalat pe final şi meciul s-a încheiat cu scorul de 1-1. S-a întâmplat în turul din play-off, când Gnohere a egalat în minutul 90+2, din pasa aceluiaşi Planic transformat şi atunci în vârf de avarie, dar şi în cele două partide directe din sezonul regular. Pe 21 septembrie 2017, în prima întâlnire dintre CFR şi FCSB, Constantin Budescu a anulat în minutul 63 golul lui Urko Vera din prima repriză, iar pe 10 februarie 2018, acelaşi Budescu a egalat din penalty în minutul 76 după ce Vinicius deschisese scorul în minutul 33. Şi nu e o întâmplare acest aspect pentru niciuna dintre echipe care merită pe deplin ce li se întâmplă.


    Pentru a patra oara, FCSB si CFR Cluj au terminat la egalitate, 1-1FOTO: Sportpictures.eu
Pentru a patra oara, FCSB si CFR Cluj au terminat la egalitate, 1-1FOTO: Sportpictures.eu

CFR plăteşte tribut retragerilor deliberate la care recurge tot timpul în repriza secundă, după ce echipa ajunge în avantaj. Asta deoarece pe lângă dramele cu FCSB a mai păţit la fel şi în cele două partide cu CSMS Iaşi, dar şi cu Astra Giurgiu, cu care a pierdut puncte mari fiind egalată la 1 pe final. Noroc că în turul cu moldovenii, de la Cluj, Omrani a lovit şi el în al cincilea minut de prelungire şi s-a lăsat cu o victorie. Doar cu Viitorul a câştigat CFR după ce a condus, dar tocmai pentru că a pus două goluri între ea şi trupa lui Hagi, care a redus din diferenţă, dar n-a mai avut timp să şi egaleze. În schimb, FCSB demonstrează că e o echipă care începe prea prudent meciurile, dar care are valoare şi se poate descătuşa în momentele din final, când are neapărat nevoie de gol.

Becali s-a urcat pe maşină de bucurie

Deşi FCSB putea să-şi adjudece titlul în cazul unei victorii cu CFR, care ar fi dus la cinci puncte diferenţa dintre cele două echipe cu trei etape înainte de final, patronul roş-albaştrilor s-a mulţumit şi cu un punct. Gigi Becali a spus că s-a rugat intens pe final măcar pentru un egal, iar după joc s-a dezlănţuit. „Un gol cât un campionat. M-am rugat la Sfinţi. Am zis că poate nu mă lasă. Avem 70% şanse”, a declarat latifundiarul direct de pe maşina lui de lux, aşa cum ne-a obişnuit deja la bucurie.


    Patronul FCSB-ului s-a rugat şi a fost ascultat...spune elFoto: Click!
Patronul FCSB-ului s-a rugat şi a fost ascultat...spune elFoto: Click!

Program FCSB:

CSMS Iaşi (d)

CS U Craiova (d)

Astra (a)

Program CFR Cluj:

CS U Craiova (a)

Astra (d)

Viitorul (a)

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net