Cornel Dinu: "Am constatat pe viu că grecii trăiesc numai din învârteli şi din mare"

CLIIMA20130801 0089 1 jpeg
Cornel Dinu

Oficialul dinamovist şi fost selecţioner, Cornel Dinu, a analizat barajul cu Grecia pentru calificarea la Mondialul din Brazilia. "Dubla" cu grecii va avea loc la data de 15 şi 19 noiembrie.

"Am constatat pe viu că grecii trăiesc numai din învârteli şi din mare. Din punctul ăsta de vedere sunt un popor extraordinar, nu întâmplător au făcut o mare parte din civilizaţia lumii. Lucrul acesta l-am constatat şi în joc. Au un fler al jocului în sensul de a simţi momentul când pot să treacă pe lângă tine şi să te înşele apropiindu-şi victoria, asta, bineînţeles, şi când zeii le sunt favorabili.

E greu cu grecii, pentru că au o echipa cu experienţă, pragmatică, datele sunt incontestabile din acest punct de vedere. Au un antrenor cu rezultate deosebite şi continuă realismul lui Rehhagel. Şi au acest fler în care, dintr-o fază care nu spune nimic, pot scoate un rezultat pe care îl pot menţine până la capăt. Grecia are un joc organizat, care nu străluceşte în ceea ce priveşte jocul ofensiv, dar este o echipă cu experienţă şi nu contează pe ce teren se joacă. Vor juca la fel de realist şi pragmatic şi dacă vor avea ocazii.

Poate este mai vulnerabilă zona centrală a apărării lor, dar este doar un avantaj aparent. Sunt două jocuri pe care grecii, la media lor de vârstă – 29 de ani, care este propice performanţei – vor juca pentru calificare şi sunt necruţători când joacă sub steagul elen”, a spus Dinu la Sport Total fm.

"Noi credem că l-am prins pe Dumnezeu de picior, dar să nu uităm că Dumnezeu are două picioare. Există o vorbă: «Teme-te de greci şi când ţi se pare că sunt un dar», ca să parafrez. Să nu fie celebrul cal troian"

Cornel Dinu, administrator - delegat Dinamo

2 simona halep a facut vaccinul pfizer impotriva coronavirusului jpg jpeg
Regina Elisabeta, Regele Charles si Camilla Parker Bowles Foto Gettyimages (1) jpg
Tora Vasilescu
Adelina Pestriţu
Mihai Șora Sursă: Profimedia
FotoJet jpg
image png
Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan
Camera Deputaţilor FOTO Alexandru Dobre / Mediafax
minge de fotbal apus foto shutterstock
image
image
image
image
2 simona halep a facut vaccinul pfizer impotriva coronavirusului jpg jpeg
Simona Halep Sursă: Profimedia
FRF, Sportpictures jpg
Edi Iordanescu, Sportpictures jpg
Simona Halep, EPA jpg
bancu meci bosnia si hertegovina jpg