Cosmin Contra, scos din criză de Yoda

28 septembrie 2014
article img
Contra a câştigat primul meci în această ediţie de campionat

Cu Cosmin Contra pe bancă, Getafe nu obţinuse decât o singură victorie în primele cinci runde ale sezonului din Spania, scufundându-se în zona fierbinte a clasamentului. „Cu Malaga jucăm prima finală”, declara tehnicianul român înaintea confruntării de ieri împotriva uneia dintre candidatele la retrogradare. Dacă ar fi pierdut şi cu Malaga, atunci la Getafe s-ar fi vorbit despre o criză, iar postul lui Cosmin Contra ar fi fost pus în pericol.

Echipa lui „Guriţă” a reuşit însă să se impună, la limită (1-0), cel mai bun jucător al „albaştrilor” fiind francezul Abdoul Yoda, consacrat sezonul trecut în Liga I, la Astra Giurgiu.

După un transfer cu cântec din România în Spania, mijlocaşul de 25 de ani şi-a dovedit din plin calităţile în partida cu Malaga.

Yoda a făcut o primă repriză perfectă, încununată de pasa de gol oferită pe tavă lui Michel, cel care a marcat golul victoriei lui Getafe.

„Forţa lui Yoda şi soliditatea apărării din repriza secundă au fost cele mai bune veşti pentru echipa lui Cosmin Contra”, a notat imediat după meci cotidianul Marca.

article img
Abdoul Yoda