Cosmin Contra, vândut la chinezi pentru 3 milioane €

18 decembrie 2014
article img
Contra a fost vândut de Getafe pentru binele echipeiFoto: Răzvan Păsărică

Şefii lui Getafe l-au cedat pe atrenorul român asiaticilor de la Guangzhou R&F, banii proveniţi urmând a salva clubul, în timp ce “Guriţă” îşi va alimenta contul cu alte două milioane de euro.

Cosmin Contra a fost sfătuit de conducătorii trupei spaniole să accepte oferta chinezilor, deşi tehnicianul nu era încântat să lase derb-yuri cu echipe ca Barcelona pentru a ajunge într-un campionat obscur.“A primit o ofertă pe care nu a putut-o refuza. Când primeşti de zece ori mai mult faţă de cât câştigi acum, te gândeşti la familie. E tânăr şi are timp să se întoarcă la noi”, a anunţat preşedintele lui Getafe, Angel Torres. Dar, neoficial, şefii au fost cei care l-au “împins” pe Contra să plece fiindcă românul le aduce trei milioane de euro în cont, atât cât era clauza sa de reziliere.

Oricum, “Guriţă” va avea uşa deschisă la spanioli, iar acum va profita de sezonul de la Guangzhou R&F, acolo unde va începe munca în ianuarie. Asiaticii îl vor remunera cu două milioane de euro, plus o primă de 500.000 dacă îşi atinge obiectivele. În aceste condiţii, antrenorul de 39 de ani va conduce ultimul meci al lui Getafe în deplasarea de la Granada, după care va intra în vacanţă.

Site-ul oficial al celor din Guangzhou a anunţat deja mutarea lui Contra, dar şi a lui Michel, jucător ce a evoluat în prima parte a acestui sezon sub comanda românului, el fiind împrumutat de la Valencia.