Cristi Chivu şochează: "Nu-mi mai simt degetele mâinii stângi"

Ultima actualizare:

    Cristi Chivu a jucat o perioadă cu cască de protecţie, dar şi aşa avea dureri mariFoto: Click!
Cristi Chivu a jucat o perioadă cu cască de protecţie, dar şi aşa avea dureri mariFoto: Click!

Fostul căpitan al echipei naţionale de fotbal a României a ajuns la 37 de ani şi poate în sfârşit să vobească despre dramele prin care a trecut în cariera de fotbalist.

La 4 ani după ce a agăţat ghetele în cui, Chivu a oferit un interviu pentru Gazeta Sporturilor, iar dezvăluirile făcute pot şoca orice microbist. Cele mai tulburătoare sunt despre accidentarea la cap suferită pe 6 ianuarie 2010 într-un meci al lui Inter cu Chievo. Atnuci, românul s-a ciocnit cap în cap cu atacantul gazdelor, Sergio Pellissie, şi a fost la un pas să-şi piardă viaţa. A trecut peste, dar sechelele au rămas peste ani. "După ce m-am operat la cap, n-am mai fost acelaşi om. A fost o accidentare care mi-a produs traume. Când am revenit pe gazon îmi paraliza pentru câteva secunde toată partea stângă dacă loveam mingea cu capul. Nu mai puteam să fac nimic. Treptat, lucrurile s-au mai îmbunătăţit, dar mi-am pierdut pentru totdeauna sensibilitatea de la degetele mâinii stângi. Dacă ating ceva, sunt obligat să mă uit ca să-mi dau seama ce am în mână.

Plângea pe teren de durere

De exemplu, când bagi mâna în buzunar, în mod normal realizezi prin pipăire care e cheia, bricheta sau portofelul. Eu nu mai pot face treaba asta. Trebuie să scot tot şi să mă uit", a declarat Chivu, care nu-şi aduce aminte lovitura respectivă. Nu-mi amintesc deloc lovitura, căzătura, cu doar că eram pe jos, conştient, cu braţul stâng paralizat. Nici nu l-am mai simţit vreo două luni. Mi-am pus mâna la cap să văd dacă am sânge, însă nu mai aveam os. Era o gaură", a spus acesta.

Din păcate, lovitura la cap nu a fost ultima gravă suferită pe terenul de fotbal, ci una la picior, care i-a pus mai repede cap carierei şi l-a obligat să se retragă şi de la naţională.


    2010: Chivu a fost dus  direct pe masa  de operaţie. Şi-a revenit, dar n-a mai fost niciodată acelaşiFoto: Click!
2010: Chivu a fost dus direct pe masa de operaţie. Şi-a revenit, dar n-a mai fost niciodată acelaşiFoto: Click!

"Mi-era greu să mai continui. Nu mai puteam ajuta cu nimic. După prima intervenţie, lucrurile nu s-au rezolvat. După a doua, nici atât, deşi ulterior am jucat şase luni fără gascia plantară şi durerile erau groaznice. Plângeam pe teren. La a patra operaţie i-am spus doctorului că o fac numai ca să trăiesc normal, fără să fiu obligat să umblu încălţat prin casă. Nu mă mai interesa fotbalul, ci doar sănătatea", a spus Chivu, singurul român după Belodedic care a câştigat Liga Campionilor. S-a întâmplat cu Inter, în 2010.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net