Dan Petrescu, umilit în Rusia

image
Kuban Krasnodar e mai aproape de retrogradarea în liga a treia, decât de promovarea în prima divizie din RusiaFOTOGRAFII: Guliver/ GettyImages

Dan Petrescu are zilele numărate pe banca tehnică a echipei Kuban Krasnodar. Şefii au vrut să-l demită demult, însă clauza de reziliere l-a ţinut „în viaţă”. Acum sunt dispuşi să plătească pentru a scăpa de cel care a dus formaţia pe locul 15 din 20, la un punct de al treilea eşalon.

Cariera „Bursucului” a intrat pe o pantă descendentă. Omul care o ducea pe Unirea Urziceni în Liga Campionilor sau pe Kuban Krasnodar, în primul mandat, în cea mai puternică divizie din Rusia, a ajuns acum de nerecunoscut. De fapt, în ultimul timp, rezultatele sale s-au lăsat aşteptate, indiferent că a condus formaţii din spaţiul arab, chinez sau rus. În iunie a fost adus ca un salvator la Kuban şi a anunţat că într-un an trupa sa va evolua în prima ligă. Dar, după 13 etape, bilanţul său e îngrozitor: doar două victorii, şapte remize, patru înfrângeri, adică are 13 puncte şi e pe locul 15 din 20, la doar o lungime de cluburile codaşe. Conducătorii nu-l mai vor, chiar dacă recent a fost confirmat în funcţie. 

Formația «Bursucului» este printre codașe

image
Dan Petrescu a avut rezultate dezastruoase la cel de-al doilea mandat pe banca lui Kuban

Totul e doar de faţadă pentru a ajunge la o înţelegere amiabilă, în cazul unei decizii de rupere unilaterală a contractului oficialii fiind nevoiţi să-i achite românului 1,5 milioane de euro. Cert e că-n ultimele zile “Bursucul” a pierdut şi încrederea fanilor, iar imaginea sa a avut de suferit după ieşirea nervoasă avută în meciul din etapa trecută, cu Sokol Saratov, scor 0-0. Arbitrul nu a sancţionat un fault asupra unui jucător de la Kuban şi antrenorul l-a jignit pe “fluieraş”, gest pentru care a primit o suspendare de trei etape. “Îmi pare foarte rău pentru ce s-a întâmplat. Îmi cer scuze în faţa tuturor. Am acumulat mult stres, dar promit că nu mai fac niciodată aşa ceva. Fotbalul înseamnă emoţie, dar nu trebuie să depăşim limita”, a spus Petrescu. Consecinţa a fost că prima partidă fără antrenor pe bancă s-a încheiat cu o nouă înfrângere, 0-1, în faţa celor de la Shinnik. Acum, se caută o soluţie pentru înlocuirea băncii tehnice şi se duc tratative în privinţa unei sume convenabile pentru “Bursuc”, şefii nedorind să achite integral clauza de reziliere, 1,5 milioane de euro.

Contra a pierdut în Spania

image
Dan Petrescu a avut rezultate dezastruoase la cel de-al doilea mandat pe banca lui Kuban

Un alt antrenor care activează în eşaloanele secunde este Cosmin Contra. El o pregăteşte pe Alcorcon, dar formaţia sa nu se descurcă prea bine în liga secundă spaniolă. Etapa aceasta a pierdut pe trenul celor de la Zaragoza, 0-2, şi după cinci runde e printre codaşe. În acest meci, Contra nu l-a utilizat deloc pe Răzvan Ochiroşii.

2 simona halep a facut vaccinul pfizer impotriva coronavirusului jpg jpeg
Regina Elisabeta, Regele Charles si Camilla Parker Bowles Foto Gettyimages (1) jpg
Adelina Pestriţu
Tora Vasilescu
Mihai Șora Sursă: Profimedia
FotoJet jpg
image png
Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan
explozii în Crimeea pe aerodromul de lângă Simferopol FOTO captura video
Berlusconi Salvini Meloni foto EPA EFE jpg
image
image
image
image
2 simona halep a facut vaccinul pfizer impotriva coronavirusului jpg jpeg
Simona Halep Sursă: Profimedia
FRF, Sportpictures jpg
Edi Iordanescu, Sportpictures jpg
Simona Halep, EPA jpg
bancu meci bosnia si hertegovina jpg