Dan Petrescu, umilit în Rusia

Ultima actualizare:

    Kuban Krasnodar  e mai aproape  de retrogradarea în  liga a treia, decât  de promovarea  în prima divizie  din RusiaFOTOGRAFII: Guliver/ GettyImages
Kuban Krasnodar e mai aproape de retrogradarea în liga a treia, decât de promovarea în prima divizie din RusiaFOTOGRAFII: Guliver/ GettyImages

Dan Petrescu are zilele numărate pe banca tehnică a echipei Kuban Krasnodar. Şefii au vrut să-l demită demult, însă clauza de reziliere l-a ţinut „în viaţă”. Acum sunt dispuşi să plătească pentru a scăpa de cel care a dus formaţia pe locul 15 din 20, la un punct de al treilea eşalon.

Cariera „Bursucului” a intrat pe o pantă descendentă. Omul care o ducea pe Unirea Urziceni în Liga Campionilor sau pe Kuban Krasnodar, în primul mandat, în cea mai puternică divizie din Rusia, a ajuns acum de nerecunoscut. De fapt, în ultimul timp, rezultatele sale s-au lăsat aşteptate, indiferent că a condus formaţii din spaţiul arab, chinez sau rus. În iunie a fost adus ca un salvator la Kuban şi a anunţat că într-un an trupa sa va evolua în prima ligă. Dar, după 13 etape, bilanţul său e îngrozitor: doar două victorii, şapte remize, patru înfrângeri, adică are 13 puncte şi e pe locul 15 din 20, la doar o lungime de cluburile codaşe. Conducătorii nu-l mai vor, chiar dacă recent a fost confirmat în funcţie. 

Formația «Bursucului» este printre codașe


    Dan Petrescu  a avut rezultate  dezastruoase la cel  de-al doilea mandat  pe banca lui Kuban
Dan Petrescu a avut rezultate dezastruoase la cel de-al doilea mandat pe banca lui Kuban

Totul e doar de faţadă pentru a ajunge la o înţelegere amiabilă, în cazul unei decizii de rupere unilaterală a contractului oficialii fiind nevoiţi să-i achite românului 1,5 milioane de euro. Cert e că-n ultimele zile “Bursucul” a pierdut şi încrederea fanilor, iar imaginea sa a avut de suferit după ieşirea nervoasă avută în meciul din etapa trecută, cu Sokol Saratov, scor 0-0. Arbitrul nu a sancţionat un fault asupra unui jucător de la Kuban şi antrenorul l-a jignit pe “fluieraş”, gest pentru care a primit o suspendare de trei etape. “Îmi pare foarte rău pentru ce s-a întâmplat. Îmi cer scuze în faţa tuturor. Am acumulat mult stres, dar promit că nu mai fac niciodată aşa ceva. Fotbalul înseamnă emoţie, dar nu trebuie să depăşim limita”, a spus Petrescu. Consecinţa a fost că prima partidă fără antrenor pe bancă s-a încheiat cu o nouă înfrângere, 0-1, în faţa celor de la Shinnik. Acum, se caută o soluţie pentru înlocuirea băncii tehnice şi se duc tratative în privinţa unei sume convenabile pentru “Bursuc”, şefii nedorind să achite integral clauza de reziliere, 1,5 milioane de euro.

Contra a pierdut în Spania

Dan Petrescu  a avut rezultate  dezastruoase la cel  de-al doilea mandat  pe banca lui Kuban
Dan Petrescu a avut rezultate dezastruoase la cel de-al doilea mandat pe banca lui Kuban

Un alt antrenor care activează în eşaloanele secunde este Cosmin Contra. El o pregăteşte pe Alcorcon, dar formaţia sa nu se descurcă prea bine în liga secundă spaniolă. Etapa aceasta a pierdut pe trenul celor de la Zaragoza, 0-2, şi după cinci runde e printre codaşe. În acest meci, Contra nu l-a utilizat deloc pe Răzvan Ochiroşii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net