Deian Sorescu schimbă tabăra: semnează cu FCSB

În urmă cu doi ani, dinamovistul Deian Sorescu părea unul dintre puținii jucători din Liga 1 capabil să facă pasul spre un campionat puternic. Numai că acesta, după un an în Polonia, care nu e nici cea mai tare întrecere, vrea să revină în țară... Nu la Dinamo, care nu are bani nici pentru jucătorii actuali, ci la rivala de „moarte”, FCSB.

Sorescu a plecat de la Dinamo în ianuarie 2022 (FOTO: Sportpictures)
Sorescu a plecat de la Dinamo în ianuarie 2022 (FOTO: Sportpictures)

Informația a fost furnizată în premieră de ”Fanatik” și confirmată de impresarul Giovanni Becali. Acesta a declarat pentru Orange Sport că mutarea este ca și perfectată și că fostul căpitan dinamovist va juca la FCSB până în vară. ”Urmează să luăm acordul de la polonezi. E vorba despre un împrumut gratuit pentru următoarele şase luni, cu opţiune de cumpărare definitivă, la finalul lunii mai. Sorescu va avea acelaşi salariu ca acolo, în Polonia, pentru că vrea să câştige campionatul, vrea să fie mai mult în vederea antrenorilor federali. Dacă va fi bine pentru ambele părţi, se poate semna un contract pe încă doi sau trei ani. Dacă nu, se întoarce în Polonia, pentru că Sorescu mai are contract pe încă doi ani. Depinde acum când îşi vor da acordul şi polonezii”, a declarat Giovanni Becali pentru Orange Sport.

Conform gsp.ro, conducătorii de la Rakow, liderul clasamentului în Polonia, nu sunt mulțumiți de prestațiile internaționalului român și ar vrea să se despartă de el. Iar propunerea FCSB vine foarte bine, pentru că, deși salariul de 24.000 de euro pe lună va fi plătit de polonezi, o evoluție bună pentru bucureșteni îi va face pe aceștia să facă la vară o ofertă de achiziționare a jucătorului. Sorescu a fost achiziționat în urmă cu fix un an de Rakow, cu care anul trecut a terminat pe locul 2 în clasament. Acum, însă, formația e lider autoritar, având 9 puncte avans în fața ocupantei poziției a doua, Legia Varșovia. În vârstă de 25 de ani, Sorescu este cotat de site-ul transfermarkt.com la 1,5 milioane de euro, cu 400.000 de euro mai puțin decât valoarea maximă, atinsă în decembrie 2021. În acest sezon, el a jucat doar în 11 meciuri în campionat pentru Rakow, din care doar în unul singur a fost integralist, așa că și el abia așteaptă să scape de acolo.

În ceea ce privește trecutul lui dinamovist, se pare că trecerea la FCSB nu va fi o problemă de niciuna dintre părți. Ultima perioadă petrecută în ”Groapă” a fost un coșmar pentru el, cu fanii înjurându-l cu fiecare ocazie. Totul a culminat cu incidentele de la Mioveni, din 21 decembrie 2021, când eșecul cu scorul de 2-1 i-a supărat atât de tare pe suporterii ”câinilor”, încât unii dintre aceștia i-au tras tricoul de pe Sorescu, supărați că el trece printr-o pasă mai slabă. De aici până la despărțire nu au mai trecut decât câteva săptămâni și, chiar dacă nu o recunoaște, e foarte posibil ca Sorescu să nu mai vrea să aibă vreodată de-a face cu Dinamo și suporterii ei.

Mai rămânem cu patru români în Polonia

Dacă mutarea lui Sorescu la FCSB devine realitate, vor mai rămâne doar patru jucători români în prima divizie poloneză. Unul din el chiar la Rakow, fundașul Bogdan Racovițan. Alți doi sunt coechipieri la Cracovia, Virgil Ghiță și Cornel Râpă, iar al patrulea este Ronaldo Deaconu, care evoluează la Korona Kielce. De la startul sezonului 2022/ 2023 au părăsit campionatul polonez Sergiu Hanca, care a plecat de la Cracovia la Universitatae Craiova, și Bogdan Țîru, care a venit în iarnă la CFR Cluj, de la Jagiellonia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net