Derby-ul extremelor: FCSB, aproape de titlu. Rapid, obligată să iasă din „criză”

Într-o perioadă nefastă pentru suflarea giuleșteană, Rapid are un alt „test” greu, sâmbătă, de la ora 20.30, când va întâlni FCSB, în deplasare, în etapa cu numărul cinci din play-off-ul din Superliga României, partida fiind difuzată de DigiSport, OrangeSport și PrimaSport.

Rapid trece printr-o perioadă dificilă (FOTO: Sportpictures)
Rapid trece printr-o perioadă dificilă (FOTO: Sportpictures)

După „cutremurul” din interiorul echipei de fotbal, când Cristiano Bergodi (59 de ani) a fost demis de către conducerea rapidistă, formația vișinie are drept unică soluție să se regrupeze cât mai curând și să salveze, pe cât posibil, parcursul dezastruos din play-off - până acum, Rapid are înfrângeri pe linie, pierzând toate cele patru meciuri disputate în această fază a competiției. Greul va pica pe Bogdan Lobonț (46 de ani) și Adrian Iencsi (49 de ani), care asigură interimatul pe banca tehnică a Rapidului, într-o perioadă mai mult decât dificilă.

Lobonț, salvarea Rapidului?

Totuși, Lobonț nu s-a arătat deloc descurajat de contextul în care a preluat gruparea giuleșteană, declarând pentru Rapid TV: „Am primit oportunitatea de a antrena Rapidul cu mare entuziasm. Același entuziasm vreau să îl transmit jucătorilor, împreună cu colegii mei. Au calitate, au demonstrat asta în atât de multe meciuri și pot face lucruri fantastice în meciurile în care au mai rămas. Să visezi la titlu nu costă nimic! Mai devreme sau mai târziu vom reuși să câștigăm împreună și un campionat. Nu trebuie să ne ascundem după deget. Din punct de vedere mental suntem jos, dar avem forța necesară și ustensilele necesare să ne ridicăm. Te poți ridica din orice, putem depăși acest moment din punct de vedere mental. E inutil să vorbim despre ce s-a întâmplat, e important ce facem mai departe. La final, putem trage linie să vedem unde am ajuns. Într-un derby nu contează forma! Ei traversează o perioadă extraordinară, au șanse mari să câștige campionatul. Noi avem șansa noastră, încă suntem în obiectiv. Facem tot posibilul să obținem maximum posibil din ceea ce se poate obține cu ceea ce avem la dispoziție. Am avut atâtea experiențe și aici, și în cariera de jucător, într-un derby, jucătorii se auto-depășesc”, a declarat cel poreclit, odinioară, „Pisica”.

Când se vor înmâna medaliile de campioni

Cu o diferență de puncte mai mult decât confortabilă -13 puncte față de următoarea clasată, CFR Cluj- și doar șase etape rămase de disputat, FCSB e aproape titlu, caz în care singura chestiune rămasă de stabilit pare doar când vor primi jucătorii medaliile – o variantă ar fi ca trofeul de campioană să fie înmânat grupării de lângă Capitală abia la ultimul meci acasă din acest sezon, cel cu CFR Cluj, din etapa a IX-a a play-off-ului. Totuși, doi dintre „actorii” principali ai FCSB-ului, Florinel Coman (26 de ani) și Darius Olaru (26 de ani), ar putea fi deconcentrați în vederea derby-ului, dat fiind că iau în calcul să plece dincolo de granițe, la finalul sezonului, acestora adăugându-li-se și Ștefan Târnovanu (23 de ani). „Sperăm să fim cu un pas mai aproape de câștigarea titlului. Nu suntem deocamdată campioni, dar mai avem câțiva pași să devenim. Acest an este anul nostru și cred că, în scurt timp, se va adeveri asta. În derby nu contează locul sau forma, dar cred că plecăm cu prima șansă. Sunt o persoană foarte optimistă de fel”, a declarat Târnovanu, valorea portarului estimată de către Transfermarkt ridicându-se la 2,8 milioane de euro.

Se va juca cu „casa închisă”?

Potrivit organizatorilor, partida se va disputa pe o Arena Națională plină - FCSB a comunicat, joi, că biletele puse în vânzare au fost epuizate, rămânând doar 1.000 de tichete, care sunt disponibile în ziua meciului, la casele de bilete de la stadion, începând cu ora 11.00. Recordul de asistență al lui FCSB în actualul sezon de campionat românesc este de 40.563 de spectatori, înregistrat tot la un meci cu Rapid, disputat la finele lui 2023 și încheiat cu 2-1 în favoarea giuleștenilor.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net