Dică ştie cum să-i bată pe sloveni. Amintiri din urmă cu 12 ani

Ultima actualizare:

    Nicolae Dică
Nicolae Dică

La precedenta vizită în Slovenia, roş-albaştrii au defilat, iar antrenorul de astăzi al FCSB-ului a marcat un gol. În urmă cu exact 12 ani, la Gorica, fotbalistul Nicolae Dică a deschis scorul, iar fosta Steaua a câştigat cu 2-0. Mâine (ora 18.30), la Velenje, antrenorul Dică şi-ar dori o performanţă similară la cârma FCSB-ului.

La 26 iulie 2006, steliştii începeau în Slovenia o campanie europeană în care au izbutit să se califice în grupele Ligii Campionilor. Sub conducerea lui Olăroiu, roş-albaştrii şi-au respectat statutul de semifinalistă a Cupei UEFA cu câteva luni înainte şi au spulberat-o pe Gorica cu un 5-0 la general. În turul din deplasare (2-0), cel care a punctat primul pe tabelă a fost chiar Nicolae Dică, actualul tehnician al FCSB-ului.


    Nicolae Dică, în meciul din Slovenia din 2006
Nicolae Dică, în meciul din Slovenia din 2006

În aceeaşi zi de 26 iulie, dar după 12 ani, Dică se întâlneşte din nou cu o echipă din micuţul stat ex-iugoslav. La fel ca şi Gorica, Rudar Velenje nu e o grupare care să sperie, cel puţin pe hârtie. Totuşi, comparativ cu „dubla” amintită mai sus, cu totul altele sunt datele problemei. În primul rând, la FCSB se simte încă amărăciunea pierderii campionatului, iar atmosfera cenuşie a fost îngreunată de startul ratat de sezon, 0-1 cu Astra. Apoi, războiul „tactic” (4-3-3 sau 4-2-3-1) dintre Nicolae Dică şi patronul Becali i-a bulversat pe jucători, care s-au antrenat degeaba în Olanda în această vară.

„Vor fi schimbări faţă de meciul cu Astra, dar trebuie spus că cele două sisteme sunt asemănătoare, se poate face uşor trecerea de la unul la altul”, a spus ieri antrenorul Dică, încercând să-şi păstreze cât de cât autoritatea ştirbită de Gigi Becali. În aceste condiţii, dacă FCSB se va împiedica şi de anonimii sloveni, e clar că scaunul lui Dică se va clătina teribil. „Avem obiectiv calificarea în grupele Ligii Europa. Dramă e un deces în familie, nu la fotbal”, a precizat antrenorul, referindu-se la o eventuală eliminare în tururile preliminare. Dacă va trece de Rudar (returul e joia viitoare), FCSB va juca în turul 3 cu învingătoarea disputei Hajduk Split – Slavia Sofia.

Descoperit pe posturile de fundaş central şi de vârf de careu, unde nu are rezerve la îndemână, Nicolae Dică a cerut urgent întăriri. „Aven un lot puternic, dar jucătorii de valoare sunt oricând bineveniţi. E nevoie de un atacant şi de un fundaş central”, a declarat antrenorul FCSB-ului. În meciul de azi cu slovenii, e posibil ca francezul Gnohere, singurul vârf de meserie, să revină în primul 11. „«Bizonul» e ok, nu e sută la sută gata fizic, dar va fi în lot”, a afirmat Dică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net