Dramă în 68 de secunde! VAR-ul a calificat-o pe Tottenham în semifinalele Ligii

Ultima actualizare:

    Jucătorii lui City, devastaţi de decizia luată de arbitru cu ajutorul VAR-ului
Jucătorii lui City, devastaţi de decizia luată de arbitru cu ajutorul VAR-ului

Timp de peste un minut, cei de la Manchester City s-au bucurat degeaba de calificarea în semifinalele Ligii Campionilor.

Arbitrajul video (VAR) a produs unul dintre cele mai dramatice finaluri de meci din istoria Ligii Campionilor. După 68 de secunde de agonie, englezii de la Tottenham au trecut la extaz, iar ,,cetăţenii” lui Guardiola s-au văzut eliminaţi.

Nici măcar un scenarist de la Hollywood n-ar fi reuşit să scrie un asemenea scenariu pentru întâlnirea sută la sută britanică din sferturile Ligii Campionilor. După 0-1 în tur, Manchester City a intrat în prelungirile manşei secunde cu Tottenham cu un 4-3 insuficient pentru calificare. Gazdelor le lipsea un singur gol, care a picat în minutul 90+3, Sterling fructificând o pasă primită de la Aguero. În acel moment s-a declanşat nebunia pe arena ,,Ettihad”, cu fanii lui City în delir, cu antrenorul Guardiola ţopăind de fericire pe margine şi cu tabăra lui Tottenham distrusă de necaz. Singurii care au rămas calmi au fost arbitrii din camera video, aceştia observând faptul că Aguero plecase dintr-un ofsaid insesizabil cu ochiul liber. Cu ajutorul VAR-ului, centralul turc Cakir a invalidat golul lui Sterling, întreaga poveste durând 68 de secunde. ,,E ceva crunt să aştepţi arbitrajul video la ultima fază. Totul devine etern”, a recunoscut antrenorul lui Tottenham, Mauricio Pochettino. ,,Sunt pentru fotbalul corect, când e ofsaid, e ofsaid. E greu pentru noi, eram aproape de calificare, dar trebuie să acceptăm asta. Fotbalul e imprevizibil”, a completat tehnicianul echipei eliminate, Pep Guardiola.

Drama creată de tehnologia video a fost resimţită din plin şi de jucători. ,,Sunt cel mai norocos om de pe planetă”, a declarat danezul Eriksen, mijlocaşul lui Tottenham fiind cel care a greşit o pasă la acea fază controversată. Un alt fotbalist al oaspeţilor, Moussa Sissoko, se afla pe bancă şi a plecat nervos la vestiare imediat după reuşita de 5-3 a lui Sterling. Lesne de imaginat ce şoc a avut francezul când a aflat că golul a fost de fapt anulat. De partea cealaltă, jucătorii lui City şi-au găsit cu greu cuvintele. Întrebat de un jurnalist britanic despre ceea ce simte, brazilianul Fernandinho şi-a vărsat furia cu o înjurătură: ,,F… VAR”.

Dacă ofsaidul clar de la golul lui Sterling nu poate fi contestat de nimeni, discuţia se schimbă în ceea ce priveşte decizia arbitrului de a valida reuşita de 4-3 a lui Tottenham. Atacantul Llorente a înscris lovind mingea cu şoldul, după ce în prealabil balonul i-a şters mâna lipită de corp. Trimis la camera video (VAR), centralul a primit spre analiză imagini filmate dintr-un singur unghi, favorabil lui Llorente. Ulterior, au apărut alte cadre care i-ar fi dat motive întemeiate arbitrului să anuleze golul pentru henţ.

Programul semifinalelor (30 aprilie – 1 mai, respectiv 7-8 mai)

Tottenham – Ajax Amsterdam

FC Barcelona – Liverpool

*Finala va avea loc la Madrid, la 1 iunie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
On Cloudboom Strike jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net