După retrogradare urmează dezastrul

Ultima actualizare:

    Golul lui Daniel Niculae  nu a fost de ajuns pentru  ca rapidul să evite  înfrângereaFOTOGRAFII: Sportpictures.eu
Golul lui Daniel Niculae nu a fost de ajuns pentru ca rapidul să evite înfrângereaFOTOGRAFII: Sportpictures.eu

Valerii Moraru a riscat totul în pauza de iarnă şi a adus în Giuleşti o droaie de mercenari scumpi. În ciuda unui retur bun, handicapul din prima parte n-a putut fi recuperat şi peste două etape va veni nota de plată. Iar pentru Liga a II-a nu există un plan B.

Giuleştenii au jucat cu sabia deasupra capului fiecare meci din 2015, dar nici n-au vrut să se gândească la retrogradare. Înfrângerea cu CS U Craiova, scor 1-2, le-a cam arătat însă cum stau şi managerii clubului trebuie să ia în calcul şi varianta ca echipa să joace sezonul viitor în al doilea eşalon. Având în vedere că acest lucru pare tot mai probabil, un fior rece le trece vişiniilor pe şira spinării. Tot turnul de fildeş creat la club în acest an s-a bazat pe milionul şi ceva de euro care ar fi urmat să vină din drepturile tv. În baza lui s-au adus la club jucătorii ca fraţii Oriol, plătiţi cu 12.000 de euro pe lună fiecare, Meulens, salariat în Giuleşti pe 7.000 de euro sau Gecov, remunerat cu 10.000 de euro la fiecare 30 de zile.

Toţi jucătorii vor pleca la vară

Aceştia au încasat două salarii până acum, iar pentru restul de patru probabil se vor intenta procese pe la UEFA, pentru că bani din alte surse nu există. Apoi, a doua mare problemă este cu lotul de jucători. De la Buchta, la Niculae şi înapoi, contractele acestora vor expira peste două săptămâni, opţiunile de prelungire fiind valabile doar pentru Liga I. Pentru Liga a II-a trebuie repetat scenariul din iarnă, când echipa a fost refăcută din temelii.

Cum ajungem din nou la bani, e greu de crezut că cineva cu valoare mai poate accepta să joace pentru promovare neplătit un an întreg, aşa cum s-a întâmplat cu Pancu şi compania sezonul precedent. În plus, datoriile curente se ridică la aproximativ 1,7 milioane de euro şi tot norocul a fost că nu s-a plâns nimeni oficial, la tribunal. Astfel, dacă Valerii Moraru nu bagă adânc mâna în buzunarul propriu, rapidiştii chiar au „şansa” ca de această dată să nu mai scape de falimentul pe care l-au evitat cu mare eleganţă până acum.

Săpunaru şi Bawab s-au bătut şi apoi s-au împăcat

Înfrângerea a fost digerată greu de rapidişti, iar cel mai frustrat a fost căpitanul Săpunaru. Acesta a intrat în conflict cu oltenii imediat după fluierul final, reproşându-le acestora că n-au jucat cu aceeaşi ardoare şi împotriva Braşovului sau Mediaşului, care au câştigat surprinzător puncte la Craiova. Fundaşul şi-a împărţit câţiva pumni cu atacantul Bawab, iar lucrurile au degenerat într-o bătaie generală. La vestiare, cei doi s-au împăcat însă.

Rapid stă la mâna Chiajnei

Chiar şi în situaţia actuală, trupa lui Cristiano Bergodi mai are şanse reale de salvare. Tot ce trebuie să facă Pancu şi compania e să obţină în aceste ultime două etape cu două puncte mai mult decât Gaz Metan, dar să nu fie depăşită de nici una dintre echipele aflate în spatele ei. Misiunea e grea, iar primul ajutor trebuie să vină etapa următoare de la Concordia Chiajna, care va juca vineri la Mediaş. Asta pentru că Rapid are meci greu, la CFR Cluj, iar în ultima etapă cu Pandurii.

CFR aşteaptă azi verdictul de la TAS

Clujenii au contestat la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv, de la Lausanne, depunctarea primită din cauza unor datorii către foşti jucători, iar elveţienii sunt foarte aproape de a ajunge la o concluzie. Judecătorii au analizat cazul minuţios şi forul a dezvăluit că un verdict final le poate fi trimis ardelenilor în orice moment, începând de azi. Dacă îşi reprimesc cele 24 de puncte, Deac şi compania au şanse să încheie sezonul pe locul 2, iar actualul loc 11, ocupat de Chiajna, devine retrogradabil. Totuşi, din România se cere neoficial ca verdictul de la TAS să fie ţinut secret până la finalul campionatului, pentru a nu fi afectată corectitudinea ultimelor meciuri. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net