Edi Iordănescu, primele probleme: ”Nu ne permitem să-l pierdem pe Stanciu”

Numit în urmă cu mai puțin de o lună în fruntea naționalei de fotbal a României, Edi Iordănescu a intrat deja în pâine. El a încercat să explice, într-un interviu acordat Digi Sport, care îi este filozofia convocării jucătorilor care evoluează rar la echipele de club, sau care au plecat în China, cum e cazul lui Stanciu.

Edi Iordănescu va debuta în martie la cârma naționalei României (FOTO: Sportpictures)
Edi Iordănescu va debuta în martie la cârma naționalei României (FOTO: Sportpictures)

Iată ce a spus Edi Iordănescu despre situația lui Nicușor Stanciu, transferat recent în China: ”E foarte important ce va face acolo, cum se va adapta, dacă va juca, dacă va avea continuitate. Putem să apelăm la o strategie, în sensul că din capul locului nu vom putea avea jucători care să joace toate cele patru jocuri, atunci putem apela la un sistem de rotaţie cu nişte riscuri controlate cât de cât. Nu-mi place să schimb foarte mult, spun asta cu tărie, pentru a avea cât mai multă omogenitate, să avem mecanismele de joc cât mai puţin afectate, dar nu avem ce să facem. Atunci, putem să-l convocăm şi să nu-l folosim în primul joc sau în al doilea joc, să-l folosim în jocul 3 şi jocul 4, să-i câştigăm timp sau să-l folosim în jocul 2 şi jocul 4. Nu iese din calcule, pentru că nu cred că ne permitem luxul să renunţăm la un jucător ca Stanciu. Pentru Grecia şi Israel sunt şanse infime să-l convoc, pentru că abia acum merge acolo. Îi dau timp să se adapteze, să cunoască locul, să înveţe ce se întâmplă acolo, să se adapteze cu tot ce înseamnă viaţă socială şi fotbalul propriu-zis”.

Nicușor Stanciu a părăsit-o pe Slavia Praga la începutul săptămânii (FOTO: EPA)
Nicușor Stanciu a părăsit-o pe Slavia Praga la începutul săptămânii (FOTO: EPA)

”O să încercăm să-l ajutăm pe Florin Niță”

Despre situația lui Florin Niță, care e rezervă la Sparta Praga, Edi Iordănescu a declarat: „Cei care au un istoric bun la naţională, ceea ce înseamnă prezenţe în naţională, în sensul că în ultima perioadă au fost activi, au avut continuitate, au făcut lucruri, cum e cazul lui Florin Niță, care ştim că are în continuare ce să ofere pentru echipa noastră, eu încerc să-i ajut. Nu am un criteriu clar, cum a fost în trecut, dacă nu joacă e exclus din start, dar în acelaşi timp sunt foarte conştient că, dacă există această problemă şi jucătorul nu joacă, va fi greu să-l ajuţi. Însă, cum e cazul Niţă, eu cred că totuşi putem să-l ajutăm, să-l convocăm. Îl ajut în sensul că ştim că are valoare, că poate ajuta în continuare naţionala şi e o mână întinsă ca ulterior să-şi recapete statutul şi să ne ajute. O eventuală convocare a lui, chiar dacă nu a jucat foarte mult în ultima perioadă, ar fi un mesaj puternic de susţinere pentru el în faţa clubului, nu înseamnă automat că şi va fi în poartă, vom vedea ce cere momentul, primează tot timpul interesul echipei naţionale. E foarte uşor să zici, domne, nu joacă, OK, la revedere! Avem aşa de multe soluţii încât să ne permitem luxul ăsta? Dacă persistă situaţia asta şi un jucător, indiferent de numele lui, iese din circuit pe termen mediu, lung la echipa de club, e greu să mai mizez pe el”.

Edi Iordănescu spune că Octavian Popescu trebuie să mai crească

Despre Octavian Popescu, Edi Iordănescu, care l-a avut elev la FCSB, spune că trebuie să mai crească, pentru că are doar momente bune de joc, nu meciuri bune. ”Octavian Popescu trebuie să mai lucreze la forță. Forță, maturitate. E un jucător cu foarte mult potențial, dar trebuie să îmbunătățească mulți parametri. În primul rând, are în continuare fluctuații, de la un joc la altul și din momente în momente de joc. L-am avut pe mână, l-am antrenat. Are 5-6 minute bune, iese la rampă, caută mingea, e dinamic, e eficient, apoi are 7-8 minute când dispare”.

Edi Iordănescu debutează cu Grecia, la 25 martie

Primul meci ca selecționer al lui Edi Iordănescu va fi contra Greciei, pe stadionul Steaua. Acesta este un amical și va avea loc la 25 martie. Apoi, după doar patru zile, tricolorii vor juca în Israel, un ultim meci de verificare înaintea debutului oficial. Acesta va avea loc în luna iunie, când sunt programate patru meciuri din Liga Națiunilor. Acestea sunt cele cu Bosnia-Herțegovina (7 iunie) și Muntenegru (4 iunie), din deplasare, precum și cu Finlanda (11 iunie) și Muntenegru (14 iunie) de acasă.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net