Ei sunt fotbaliștii cel mai bine cotați din lume


    Mbappe, Sterling si Neymar, cei mai valoroși trei fotbaliști ai lumiiFoto: Guliver/ GettyImages
Mbappe, Sterling si Neymar, cei mai valoroși trei fotbaliști ai lumiiFoto: Guliver/ GettyImages

Cristiano Ronaldo și Lionel Messi sunt cei mai mediatizați fotbaliști din lume, iar de cele mai multe ori prestațiile lor, dar și salariile, demonstrează de ce sunt considerați cei mai buni fotbaliști din lume. Dar valoarea din teren nu coincide mereu cu cea contabilă, astfel că niciunul dintre ei nu se află în Top 5 al celor mai bine cotați jucători ai mapamondului!

Dacă Lionel Messi ocupă locul 8, cu o valoare de 140 de milioane de euro, în cazul lui Ronaldo lucrurile sunt de-a dreptul dramatice din acest punct de vedere: el este abia pe poziția a 42-a, la egalitate cu alți patru jucători: De Ligt, Laporte, Verrati și Icardi. Toți sunt cotați la 75 de milioane de euro, adică de 2,5 ori mai puțin decât valoarea liderului ierarhiei, francezul Kylian Mbappe, al cărui preț calculat de cei de la transfermarkt.com este de 200 de milioane de euro. Probabil că ”de vină” pentru această diferență de preț este doar vârsta, jucătorul din Hexagon având toată cariera înainte, el urmând să împlinească 22 de ani abia la finalul lunii decembrie. Asta în timp ce portughezul Cristiano Ronaldo a făcut deja 35 de ani, iar Messi merge pe 33.

Dacă prezența lui Mbappe în vârful listei nu este atât de surprinzătoare, pentru că el a devenit campion mondial la vârsta de 20 de ani, în Top 10 avem câțiva jucători la care nu v-ați fi așteptat niciodată să fie peste Messi sau în apropierea lui. Argentinianul este clasat, așa cum v-am prezentat deja, pe locul 8. Este vorba de atacantul lui Liverpool, Sadio Mane (27 de ani), care e cotat la 150 de milioane de euro, sau de Jadon Sancho (20 de ani), de la Borussia Dortmund, care e cu doar 10 milioane de euro mai slab cotat decât Messi.

Și din acest clasament rezultă superioritatea Premier League, campionat care dă nu mai puțin de 5 dintre cei mai bine cotați fotbaliști din lume: Sterling (locul 2), Mane, Salah, Kane și De Bruyne (toți la egalitate pe locul 4). La polul opus e Italia, fără nici un reprezentant. Spania și Franța au câte doi, în timp ce Germania are unul. Această ierarhie ne mai oferă un paradox: acela că exact cel mai slab campionat dintre cele cinci mari (Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A și Ligue 1), cel francez, are jucătorii cel mai bine cotați, căci Mbappe ocupă locul 1, iar Neymar poziția a treia. Ambii sunt legitimați la multipla campioană Paris Saint-Germain.

George Burcea in Wednesday jpg
incendiu colentina foto isu  jpg
1 mihai voropchievici jpg jpeg
cub șerban huidu png
4 cristina ich si alex piturca jpg jpeg
cub daniel onoriu png
cub kamara png
sotie alexandru arsinel 284923 jpeg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo, Getty jpg
Victor Piturca, Sportpictures jpg
Burleanu, Sportpictures jpg
GettyImages 1459749571 jpg
Novak Djokovic, Getty jpg
fani craiova jpg