«El Clasico» 220

Ultima actualizare:

Oficialii celor două cluburi s-au opus însă organizării meciului în China sau America, în ciuda grămezilor de bani oferiţi. S-ar putea însă ca la anul Supercupa să se joace într-o singură manşă, cel mai probabil la Beijing, oraş care a găzduit şi ultimele Supercupe ale Italiei.

Rivalitatea dintre Barcelona şi Real Madrid a depăşit de mult graniţele sportului. Încă din anii 30 s-a conturat o echipă a Realului ca reprezentantă a naţionalismului spaniol, în timp ce catalanii erau simbolul separatismului.

Ruptura s-a acutizat în anii 50, când ambele cluburi au obţinut semnătura atacantului argentinian Alfredo di Stefano. FIFA a decis ca cele două cluburi să-l folosească alternativ pe Di Stefano, câte un sezon fiecare, însă intervenţia generalului Franco a înclinat balanţa în favoarea Realului.

Acum Barca- Real e mai mult decât o dispută sportivă, fiind socotit cel mai aşteptat şi mediatizat eveniment fotbalistic al planetei, urmărit de fiecare dată de peste 500 de milioane de telespectatori.Barca- Real redeschide şi confruntarea Messi- Ronaldo, una decisivă în stabilirea Balonului de Aur, chiar dacă la momentul actual favorit pentru câştigarea trofeului este portarul Realului, Iker Casillas. Messi are 13 goluri în El Clasico, dar n-a mai marcat de 362 de minute în poarta Realului.

Ronaldo a punctat de numai şase ori în meciurile contra Barcelonei, dar a închis tabela la ultimul duel, din aprilie, când Real a câştigat pe terenul Barcelonei în campionat, cu 2-1.

Statistici

Primul meci:Barcelona - Real 3-1 în 1902Cel mai mare scor:Real - BarÇa 11-1 în 1943Români care au jucat:Hagi 6 meciuri (4 pentru Real, 2 pentru Barca) Gh. Popescu 4 meciuri (toate pentru Barca)

Cifrele El Clasico

87 Victorii Real86 Victorii Barcelona46 Egaluri33 Cele mai multe apariţii: Xavi Hernandes18 Cele mai multe goluri: Di Stefano

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
Neil Lennon (Facebook) jpg
Jurgen Klopp (EPA) jpg
PAOK Salonic (EPA) jpg
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net