Emil Săndoi a acuzat arbitrajul lui Radu Petrescu. CFR a invocat două penalty-uri neacordate

Ultima actualizare:

În absența VAR-ului, erorile de arbitraj de la meciurile din Liga 1 de fotbal sunt tot mai numeroase. După partida Chindia Târgoviște - CFR Cluj (0-1), de la Ploiești, ambele părți s-au luat de arbitraj.


    Emil Săndoi consideră că echipa lui a pierdut 6-7 puncte din erori de arbitrajFoto: sportpictures.eu
Emil Săndoi consideră că echipa lui a pierdut 6-7 puncte din erori de arbitrajFoto: sportpictures.eu

Unicul gol al meciului de la Ploiești a fost marcat de Bilel Omrani, însă înainte ca mingea să ajungă la el aceasta a fost lovită cu mâna de Valentin Costache. Atacantul lui CFR Cluj a spus după meci: „Acum, îți dai seama că, și dacă m-ar fi lovit mingea, nu mai spuneam acuma că da. E normal. Dar eu nu am simțit nimic. Nu știu. Probabil mi-a dat aici, în bandaj și de aia nu am simțit, nu știu”.

Reacția l-a înfuriat pe antrenorul Chindiei, Emil Săndoi: „Nu aș vrea să insist prea mult cu arbitrajul. Astăzi, la figurat vorbesc acum, uitându-mă pe captura imaginii zici că jucătorul CFR-ului mai are puțin și fuge cu mingea la subraț. Se vede că e un henț clar. Dacă exista VAR-ul, în momentul de față, aveam cu cel putin 6 sau 7 puncte mai mult”.

Antrenorul Dan Petrescu n-a fost nici el mulțumit de arbitraj. Acesta, ca de altfel tabăra clujeană a acuzat neacordarea unor penalty-uri la Graovac și Omrani. Și deși recunoscuse că a fost henț la Costanche, președintele CFR Cluj, Cristi Balaj, a revenit la Digi Sport și a spus că, de fapt, s-a înșelat. Și a făcut această afirmație fiindcă schimbările de regulament din acest an îl absolvă pe Costache de vină.

„Regulile hențului s-au modificat începând cu 1 iulie. Doar atunci când un jucător atinge mingea chiar și accidental, iar ea intră în poartă, golul nu este validat. În schimb, dacă un jucător atinge mingea în mod accidental cu mâna și îi pasează unui coechipier, care înscrie, jocul e lăsat să continue. Aici nu se pune problema decât dacă Costache a jucat accidental sau nu mingea respectivă, care i-a venit în mână de la o distanță foarte mică, dintr-un clinci cu un adversar”, a declarat fostul arbitru.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net