Eugen Neagoe, noul antrenor de la Universitatea Cluj

Universitatea Cluj și-a anunţat, joi, noul antrenor al echipei - Eugen Neagoe. În vârstă de 55 de ani, tehnicianul urmează să debuteze pe banca echipei ardelene, în duelul din etapa a şaptea a Superligii României, cu FC Voluntari, programat vineri, la ora 18.45.

Eugen Neagoe va pregăti Universitatea Cluj, până la finalul sezonului (FOTO: Sportpictures)
Eugen Neagoe va pregăti Universitatea Cluj, până la finalul sezonului (FOTO: Sportpictures)

Eugen Neagoe îl înlocuiește pe Erik Lincar, cel care a promovat echipa în Liga I și de care clubul din Cluj s-a despărțit cu o zi în urmă. Noul antrenor al Universității Cluj era liber de contract, din mai 2021, după despărțirea de Astra Giurgiu.

Ce urmează pentru Eugen Neagoe și echipa sa

De-a lungul carierei sale, tehnicianul le-a mai pregătit pe Universitatea Craiova, Pandurii Târgu Jiu, FC Drobeta, ASIL Lysi, Aris Limassol, Nea Salamis, Poli Iași, Sepsi, Dinamo și Hermannstadt.

În noua misiune de la Universitatea Cluj, din staff-ul lui Eugen Neagoe vor face parte Fadi Haddad ca antrenor secund, Cristian Sandu ca preparator fizic și Florentin Rădulescu ca antrenor cu portarii. Următoarea săptămână va fi una „de foc” pentru Universitatea Cluj, care are un program dificil, cu trei meciuri: mai întâi se va duela cu FC Voluntari, pe 26 august,m apoi va întâlni Rapid, pe 30 august, iar pe 2 septembrie va înfrunta FCU Craiova 1948.

Eugen Neagoe a semnat un contract valabil până la finalul sezonului 2022/2023, având opțiunea de prelungire pentru încă un sezon, în funcție de îndeplinirea obiectivului – salvarea de la retrogradare. Acesta va avea un salariu mai mic decât Erik Lincar - de 8.000 de euro lunar, comparativ cu venitul anterior, de 10.000 de euro lunar, potrivit Fanatik. 

În urmă cu o zi, Leo Grozavu părea favorit 

Eugen Neagoe s-a remarcat în detrimentul lui Leo Grozavu, antrenorul de 55 de ani părând favorit, cu o zi în urmă. De altfel, acesta din urmă a confirmat că au existat niște negocieri între el și formația din Ardeal. 

În acest moment, Universitatea Cluj nu are deloc o situație roz: cu doar două, după șase etape disputate, ardelenii ocupă penultimul loc în clasamentul din primul eșalon românesc.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net