FCSB joacă-n familie

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

În plin campionat, patronul de la FCSB, Gigi Becali, transferă pe bandă rulantă. Ultimii doi jucători aduşi sub comanda lui Nicolae Dică: Dragoş Nedelcu şi Romario Benzar, ambii de la Viitorul lui Gică Hagi. Prin aducerea fostului căpitan al campioanei, Becali şi-a făcut „perechea” de Benzar, la formaţie aflându-se şi fratele lui Romario, Daniel. Nu este prima dată în istoria echipei când rude de gradul întâi sunt, în acelaşi timp, în lot.

FCSB vrea să se califice în grupele Ligii Campionilor şi să cucerească titlul în acest sezon. Pentru asta, patronul Gigi Becali nu se uită la bani şi face cumpărături fără număr. Recent, acesta a plătit aproximativ 2,7 milioane de euro pentru doi jucători de la Viitorul, Dragoş Nedelcu şi Romario Benzar. Primul, mijlocaş defensiv, în vârstă de aproape 20 de ani, a jucat 77 meciuri oficiale şi are trei goluri pentru fosta sa echipă. Romario, fundaş şi mijlocaş dreapta, era căpitanul constănţenilor, a bifat 210 meciuri, are 10 goluri şi şapte prezenţe la naţională. Ambii au semnat contracte pe cinci ani cu formaţia antrenată de Dică, antrenor care are, începând de ieri, pe ambii fraţi Benzar în pregătiri. Mezinul familiei, Daniel, era deja în lotul celor de la FCSB şi a şi jucat în noul sezon. Cel mai bucuros de această mutare a fost, cum era de aşteptat, Benzar jr., care-l va avea pe fratele mai mare în preajmă. De altfel, Romario a fost mereu lângă Daniel, inclusiv atunci când juniorul a avut probleme medicale. ”Daniel a traversat o perioada mai grea. A avut ceva la inimă şi a trebuit să fie operat. Uşor-uşor, lucrurile au reintrat în normal, dar au fost momente delicate, mai ales că eram singuri, că părinţii sunt plecaţi la muncă, în Austria”, a povestit, la un moment dat, Romario. Legătura de rudenie dintre cei doi nu este ceva inedit la echipa roş-albastră. De-a lungul istoriei, au mai fost alte şase perechi de fraţi. Cel mai recent exemplu: Mihai şi Florin Costea, oltenii care au făcut pereche în atac în sezonul 2011-2012. Cu doi ani în urmă, la echipa din Ghencea au jucat armenii Artiom şi Arman Karamyan, iar în anii ‘90 celebrii au fost Sabin şi Adrian Ilie şi Daniel şi Iulian Minea. În perioada de după al doilea război mondial, au scris istorie Vasile şi Francisc Zavoda, iar un deceniu mai târziu Nicolae şi Gheorghe Tătaru.

Daniel Benzar

Mijlocaş dreapta, 20 de ani

2015 FCSB

2015-2016 Academica Clinceni (împrumut)

2016 – FCSB 2

2016-2017 Academica Clinceni (împrumut)

A debutat oficial pentru FCSB în Liga 1 în 2017, marcând primul gol la 6 august

Romario Benzar

Fundaş-mijlocaş dreapta, 25 de ani

2010-2017 Viitorul

A jucat 210 meciuri, are 10 goluri marcate, 25 de pase decisive

Are 6 meciuri la naţionala U17, 3 la cea U19 şi 10 la U21

A debutat la echipa naţională în septembrie 2016

Are meciuri în tricoul primei reprezentative

Perechile de fraţi din istoria roş-albaştrilor

Vasile şi Francisc Zavoda – anii 1950

Nicolae şi Gheorghe Tătaru –anii 1960

Daniel şi Iulian Minea – 1990-1991

Sabin şi Adrian Ilie – 1995-1996

Artiom şi Arman Karamyan – 2009-2010

Mihai şi Florin Costea – 2011-2012

Dică mai vrea jucători

simeon stalpnicul png

Antrenorul formaţiei FCSB, Nicolae Dică, i-a cerut patronului noi întăriri, deşi acesta tocmai ce a transferat doi jucători. ”Eu îmi doresc să mai vină un fundaş central. Au venit Nedelcu şi Benzar. Nedelcu poate juca pe două poziţii, Benzar, la fel, poate juca şi lateral şi mijlocaş central. Este posilbil să mai plece unu sau doi jucători, să vedem dacă mai aducem ceva. E greu, pentru că vom fi pe trei fronturi şi avem nevoie de un lot valoros şi numeros. În momentul ăsta consider că avem nevoie mai mare de un fundaş central”, a declarat Dică.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net