Fotbaliştii români fug de frig în turnee exotice

Ultima actualizare:
Marica a fost şofer pe dunele de nisip
Marica a fost şofer pe dunele de nisip

Majoritatea echipelor se reunesc în aceste zile într-un fotbal aflat sub asediul zăpezilor. Pentru a evita “Iadul alb” şi temperaturile sub 0 grade, se pleacă în masă în ţări calde, din Emisfera Sudică. Unii conaţionali traversează însă lumea şi multe fusuri orare în căutarea unui loc sub soare.

Rapid s-a dat însă de departe cel mai tare în stambă. Turcia, Spania sau Cipru, aflate mult mai la îndemână, nu mai sunt suficient de bune pentru giuleşteni, aceştia alegând să meargă tocmai în India. Dan Alexa şi compania vor pregăti asaltul din play off-ul pentru Liga I la turneul Sait Nagjee Amarsee, de la Kozhikode. Oraşul este situat la 6.000 de kilometri distanţă de Bucureşti, iar feroviarii vor trebui să zboare peste 10 ore până pe Coasta Malabar, ţărmul vestic al Indiei la Marea Laccadive.

Iniţiativa are însă şi o conotaţie financiară, deloc de neglijat în situaţia în care se află acum Rapidul lui Valerii Moraru.  “E o invitaţie şi avem unele facilităţi în plus, gen bilete de avion, hotel, toate plătite de organizatori. Am considerat că este o oportunitate şi din punct de vedere sportiv, pentru că putem întâlni adversari importanţi. E adevărat că trebuie să luăm anumite măsuri, va trebui să facem nişte vaccinuri, dar au mai fost şi alţii acolo şi nu au păţit nimic”, a spus preşedintele giuleştenilor, Ovidiu Burcă, informat din timp că malaria şi febra galbenă sunt cele mai grave boli ce pot fi contactate în India.

Rapid va întâlni în Asia mai multe echipe de tineret ale unor cluburi de primă mână ca Hertha Berlin, River Plate şi Corinthians, dar şi echipe din zonă. După întoarcere, primul meci oficial al echipei lui Dan Alexa e programat pe 27 februarie, la Clinceni. Nu e însă singura iniţiativă de acest gen a unor conducători din fotbalul românesc.

Pe acelaşi considerent al vremii, selecţionerul Anghel Iordănescu ia în calcul un cantonament de pregătire înainte de Euro 2016 în Bahrein sau în Emiratele Arabe Unite, oaze călduroase din Deşertul Arabiei, cu ieşire la Goldul Persic. Deschizător de drumuri a fost însă tot Mircea Lucescu, acesta ducând anul trecut Şahtiorul din Doneţk tocmai în Brazilia, pentru un stagiu de pregătire la academia lui Zico, din Rio de Janeiro.

Marica, «Touaregul» lui «Schalke» în Qatar

Ciprian Marica a avut şi el deplasările lui de vis în perioada când chiar juca fotbal. În 2012, pe când evolua pentru nemţii de la Schalke 04, a participat la o campanie de promovare a noului model de Volkswagen Touareg, tocmai în Qatar. Atacantul a condus şi el maşina printre dunele de nisip şi a bifat cel mai exotic cantonament din cariera lui. Poate la bătaie cu cel de prin parcuri, pe care e obligat acum să-l facă acum din lipsă de altceva.

Maxim s-a simţit  stăpânul oraşului  Cape Town
Maxim s-a simţit stăpânul oraşului Cape Town

Alexandru Maxim a fost în Africa de Sud

Românii care joacă în străinătate sunt însă obişnuiţi de mult cu astfel de deplasări la care cluburile lor îi obligă din motive de marketing. Astfel, Cristi Chivu a fost cu Interul în SUA, Bogdan Lobonţ a ajuns anul trecut cu AS Roma în turneu în Australia, iar Alexandru Maxim a fost dus de Stuttgart tocmai în Africa de Sud. La Cape Town, românul a fost vedetă vara trecută în meciurile cu Ajax Cape Town, Vasco da Gama şi Zwole.


    Maxim s-a simţit  stăpânul oraşului  Cape TownFoto: Guliver/Gettyimages
Maxim s-a simţit stăpânul oraşului Cape TownFoto: Guliver/Gettyimages

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net