Generaţia de Aur vine să salveze fotbalul românesc

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Actualul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, nu va mai participa la alegerile din 1 iunie 2014, iar Popescu va avea o misiune facilă. Cei doi s-au războit în 2005 pentru acest post, dar Naşu’ şi-a zdrobit adversarul: 187 voturi, faţă de 102 cât a adunat “Baciul”.

"M-am hotărât! Da, voi candida pentru alegerile pentru funcţia de preşedinte al FRF. Alături de colegii mei am făcut performanţă şi putem face ceva pentru fotbalul românesc. Am demonstrat acest lucru pe teren şi sunt convins că o putem face şi dintr-o poziţie de conducere", a anunţat Gică Popescu.

Apoi, a explicat cum va arăta echipa sa managerială: "Gică Hagi şi Bogdan Stelea vor face parte din departamentul tehnic al FRF, însă nu vor avea prerogative legate de echipa naţională, pentru a nu exista confuzii, compartimentul acesta se va ocupa de organizarea unor centre regionale. Iar, alături de mine, pe partea administrativă, va fi Ilie Dumitrescu. Alături de noi ar fi trebuit să fie şi Cristi Chivu, dar nu a putut lipsi de la Inter. El se va alătura nouă după ce îşi va încheia cariera".

Fostul mare jucător a expus şi una dintre primele măsuri pe care le va lua în cazul în care va deveni preşedinte al Federaţiei.

" Vrem să discutăm cu preşedinţii tuturor echipelor din Liga I, a II-a şi a III-a şi cu reprezentanţii AJF şi cei ai fotbalului feminin. Apoi, vrem să mergem la sediul federaţiilor importante din Europa, cum ar fi Germania, Spania, Italia, Franţa, Olanda, Anglia, pentru a vedea cum sunt organizate şi pentru a învăţa cum trebuie să procedăm. Ţin foarte mult la recredibilizarea fenomenului fotbalistic. O spun cu părere de rău că echipa naţională nu mai este brandul care atrăgea înainte spectatori şi sponsori. Trebuie reclădit acest brand ca să facem performanţă, deoarece avem potenţial. Dacă nu vom putea face acest lucru, vom ridica mâna şi vom pleca acasă. Să nu credeţi însă că acest lucru se va putea face peste noapte. Nivelul la juniori a ajuns foarte", a explicat "Baciul".

Gică Hagi îl va susţine pe cumnatul său în acest proiect, dar nu va avea o funcţie în organigramă, ci va fi doar un coordonator, el urmând să se ocupe în continuare de Academia ce-i poartă numele. "Gică Popescu mi-a spus de acest proiect şi am fost primul care l-a susţinut. Nu voi renunţa la echipa mea, la Viitorul, şi la Academie, dar voi ajuta atât cât voi putea loturile naţionale, voi coordona acest department.  Nu o să am o funcţie clară, pentru că nu voi pleca de la clubul meu. Cred că pot să ajut foarte mult, am ideile destul de clare,dar proiectul îl voi expune doar după ce voi fi implicat oficial. Sigur vom avea succes", a declarat "Regele".

Actualul preşedinte FRF, Mircea Sandu, crede că "Baciul" este persoana potrivită pentru a-l înlocui şi-n plus a anunţat că-l va sprijini dacă va avea nevoie de sfaturi. "E un om indicat să conducă federaţia, alături de echipa pe care şi-o face. Dacă vor avea nevoie de mine, uşa mea e deschisă. E bine că se bazează pe susţinerea mea, ştiu unde mă găsesc, în clădirea de vizavi. Important e că Gică Popescu şi-a făcut deja un proiect de echipă şi că s-a apucat să lucreze deja la strategii", a spus Naşu, cel care e în funcţie din 1990.

simeon stalpnicul png

Gică Popescu este favorit să preia fotoliul de la Casa Fotbalului, deşi va avea o concurenţă format din nume sonore. "E posibil să mai apară candidaţi. Andone e interesat, un club l-a propus pe Anghel Iordănescu (n.r. - Astra Giurgiu) şi vor mai apărea şi alţii", a anunţat Sandu.

Pe listă pot fi adăugaţi Florin Prunea, actualul oficial al celor de la CSMS Iaşi, dar şi Constantin Iacov, cel care a condus FC Naţional şi a mai participat la alegerile federale în 2010, când a fost învins de Mircea Sandu. "Va fi o campanie electorală interesantă", a spus Prunea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jennifer Lopez în bej, Profimedia (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Nationala Romania (Sportpictures) jpg
Erling Haaland (EPA) jpg
Helmuth Duckadam (Sportpictures) jpg
david popovici 2 jpg
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net