Gigi Becali s-a demis și l-a angajat pe Edi Iordănescu

Ultima actualizare:

    Edward IordănescuFOTO: Sportpictures.eu
Edward IordănescuFOTO: Sportpictures.eu

Rezultatele sub orice critică obținute de FCSB în ultima perioadă, care au culminat cu eliminarea din turul 2 preliminar al Conference League, în fața kazahilor de la Șahtior Karagandi și cu eșecul în fața Rapidului, l-au făcut pe Gigi Becali să renunțe la ”jucărie” și să-și ia un antrenor veritabil. Acesta se pare că este Edward Iordănescu, care e așteptat să conducă miercuri primul antrenament.

După ce acum o săptămână sau două declara că FCSB e bucuria lui și că face ce vrea la echipă, de la schimbări la ruperea unor contracte cu jucătorii, patronul Gigi Becali a fost adus brusc cu picioarele pe pământ de rezultatele obținute sub conducerea lui. Așa că, marți, a declarat la toate posturile că și-a pus antrenor adevărat la echipă. Acesta este Edward Iordănescu, fiul fostul selecționer de la World Cup 1994. Conform declarațiilor lui Gigi Becali, tehnicianul ar conduce miercuri, la 10.00, primul antrenament. ”Acum i-am făcut contractul lui Edi. A rămas să semneze. I-am acceptat toate dorinţele. Nu am de ce să mă mai bag la echipă, oricum titularii se ştiu, iar de schimbări... ştie el mai bine ca mine”, a declarat Becali, marți dimineață, pentru Digi Sport. După câteva ore, omul de afaceri declara pentru ProTV: ”Miercuri o să fie la antrenament. Nu mai vreau să mă mai bag deloc și am zis băi, Edi, știu ce îți dorești, deci nu mă mai întreba, că nu mă mai interesează pe mine. Tu faci totul! Și echipa, și schimbări și toate, numai tu toate, nu mă mai bag, nu mă mai interesează. Doar o să mă duc mâine cu el să-l prezint și atât. În rest, la revedere! Doar atât, o să mă duc să le spun: <<Băi, începe o nouă eră, începe era dictaturii militare!>>. Până acum la FCSB a fost democrație și acum e dictatură militară. Dictatura militară este Edi, care de acum: el comandă, el face, el taie, el spânzură, el va da afară de la antrenament”, a mai spus Becali.

Până în acest moment nu a apărut nici un semn din partea lui Iordănescu că ar fi și semnat cu adevărat, așa că toată lumea așteaptă cu interes antrenamentul de azi să vadă dacă această mutare se va și produce. Din câte se pare, pentru că tehnicianul știe perfect că ”lupul își schimbă părul, dar năravul ba”, și-a trecut în contact câteva elemente de siguranță. Drept urmare, dacă Gigi Becali îl va da afară pentru că nu i-au fost acceptate ordinele din tribună, antrenorul va primi o compensație de 500.000 de euro. De asemenea, Edi Iordănescu ar putea părăsi echipa imediat ce patronul se va amesteca în treburile lui interne.  

Pentru Iordănescu, care în urmă cu două luni a cucerit titlul cu CFR Cluj, aceasta e o revenire la clubul la care a crescut și la care a și mjucat fotbal până la 17 ani. De asemenea, el are în palmares și două meciuri ca antrenor principal, după demiterea lui Ilie Dumitrescu și numirea lui Marius Lăcătuș, în septembrie 2010. În cariera lui, Edi a mai antrenat, în afară de CFR Cluj, formațiile ASA Târgu Mureş, Pandurii Târgu Jiu, ŢSKA Sofia, Astra Giurgiu şi Gaz Metan Mediaş.

Laurențiu Reghecampf, cel mai lung mandat

În ultimii 10 ani, FCSB a fost un loc în care antrenorii păreau doar niște marionete în mâinile patronului. Drept urmare, ei au fost schimbați ca pe șosete. Singurul care s-a înțeles cât de cât cu omul de afaceri a fost Laurențiu Reghecampf, care ocupă două poziții în Top 3 cei mai longevivi tehnicieni ai formației din Berceni. El a avut un mandat de 736 de zile (21 mai 2012 – 27 mai 2014) și un altul de 532 de zile, din 4 decembrie 2015 până în 19 mai 2017. Pe locul secund în această ierarhie este Nicolae Dică. Fostul golgheter a stat 562 de zile pe bancă, din 9 iunie 2017 până la 23 decembrie 2018. Doar alți doi antrenori au reușit să reziste aproape un an pe banca FCSB. Este vorba de Bogdan Vintilă, care a figurat ca principal din 23 august 2019 până în 13 iulie 2020, adică 325 de zile, și Toni Petrea, care a fost tehnician 315 zile, din 15 iulie 2020 până în 26 mai 2021. Trebuie însă spus că mandatul lui Vintilă a fost lungit cu vreo două luni de pandemie.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net