Ienei, 6 ore în operaţie

Ultima actualizare:

    Înainte de operaţie a citit Click!
Înainte de operaţie a citit Click!

Iubitorii sportului au avut ieri o duminică lungă. Antrenorul care a adus Cupa Campionilor Europeni în România, în 1986, Emeric Ienei, a fost operat ieri pe inimă la Cluj.

Totul a durat 6 ore şi, din fericire, s-a terminat cu bine, după montarea a trei bypassuri. "Operaţia a decurs foarte bine, a fost un succes. Au fost efectuate trei bypassuri. Pacientul s-a comportat foarte bine în timpul intervenţiei. Este internat la terapie intensivă, este stabil. Nu au existat complicaţii, nici incidente. Sperăm ca totul să evolueze bine. Primele 48 de ore sunt critice. Bypassul este o intervenţie chirurgicală prin care se creează nişte noi căi de comunicare a sângelui între artera aortă şi artera coronară, astfel încât sângele va ocoli zona care este astupată. În general, pacientul după 7 zile, poate fi externat. Trebuie să-şi schimbe modul de viaţă", ne-a precizat doctorul Adrian Molnar, medic primar chirurg în chirurgie vasculară la Institutul Inimii din Cluj.

Adrian Molnar este, de asemenea, preşedinte al Asociaţiei PhotoART, pasionat de fotografie artistică.

Emeric Ienei a intrat în sala de operaţii duminică dimineaţă la ora 9.00, iar operaţia s-a încheiat în jurul orei 15.00. Antrenorul, în vârstă de 75 de ani, a fost adus la Institutul Inimii din Cluj Napoca încă de vineri, după ce medicii au descoperit că are două artere înfundate.

Un vânzător ambulant de ziare le-a declarat, sâmbătă, jurnaliştilor aflaţi la spital că l-a vizitat pe Ienei în salonul unde este internat, fostul antrenor cumpărând trei ziare şi nearătând îngrijorat. „I-am dat Click! şi cele două ziare sportive. A vorbit cu mine, arăta bine, nu părea speriat, un om liniştit. Nevasta era lângă el", a precizat vânzătorul.

Vizitat de Gaţu

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, a trecut duminică pe la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, pentru a se interesa de starea de sănătate a lui Ienei.

Gaţu, bun prieten cu antrenorul de peste 40 de ani, a precizat că s-a întâlnit cu familia acestuia şi au stat de vorbă. „Am vorbit cu Emeric Ienei în urmă cu 2 săptămâni, dar nu ştiam nimic de problemele de sănătate pe care le avea", a precizat Gaţu.

Alţi oameni de fotbal care au ajuns pe mâna cardiologilor

Emeric Ienei nu este primul nume mare din fotbal care are probleme cu inima. Dinamoviştii Cornel Dinu şi Cristi Borcea au suferit intervenţii dificile la inimă, iar Helmuth Duckadam urmează să fie operat, azi, tot de medicul Şerban Brădişteanu.

Cristi Borcea - a fost operat de Şerban Brădişteanu, acelaşi care s-a ocupat şi de cazul lui Cornel Dinu. Fostul acţionar dinamovist avea o malformaţie, artera coronară fiind strangulată de o punte musculară, a sunat explicaţia medicilor. Borcea a suferit un bypass, operaţia durând cinci ore.

Cornel Dinu - intervenţia chirurgicală a fost efectuată de şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară a Spitalului de Urgenţă Floreasca, medicul Şerban Brădişteanu. "Mister" a avut mai multe artere coronare blocate, iar sângele nu-i iriga corespunzător muşchiul inimii. Cu ajutorul unor grefe, chirurgii au creat noi căi de trecere ale sângelui către inimă. Oficialul dinamovist a suportat mai multe bypassuri, iar operaţia a durat 7 ore.

Helmuth Duckadam - preşedintele Stelei va fi operat azi, tot la Spitalul Floreasca, acelaşi medic Brădişteanu fiind cel care s-a oferit să-l ajute. Diagnosticul este insuficienţă arterială acută la braţul drept, ceea ce înseamnă că un segment al arterei este înfundat, iar sângele nu mai circulă aşa cum ar trebui, în această zonă formându-se cheaguri. Există riscul ca în orice moment un cheag să se desprindă şi să se îndrepte către inimă, de aceea operaţia e obligatorie.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net