Ionel Ganea, tehnician la sat


    Ganea va juca meciurile de acasă  pe un stadion cu   1.500 de locuri
Ganea va juca meciurile de acasă pe un stadion cu 1.500 de locuri

Satul Ghidighici are doar 5.000 de locuitori, iar pe „Stadionul Sătesc” unde va antrena Ionel Ganea încap numai 1.500 de spectatori.

Fotbalistul care a îngropat Anglia la Euro 2000 a decis s-o ia de jos în cariera de tehnician. După o scurtă experienţă ca principal la echipa a doua a lui Dinamo, „Ganezul" a trecut Prutul. În Republica Moldova, el nu va conduce o grupare cu pretenţii, gen Şerif Tiraspol sau Zimbru Chişinău, ci o formaţie anonimă, care se zbate în subsolul clasamentului. Deşi numele spune altceva, CSCA-Rapid Chişinău îşi are sediul şi joacă meciurile de acasă într-un sat, Ghidighici, aflat la şapte kilometri de capitala Moldovei.

„Este o nouă provocare, încep o nouă viaţă în sport. Rapid nu merită locul nouă, pe care se află acum. Obiectivul meu e să creez o echipă competitivă, care să se poată califica în cupele europene în sezonul viitor", a spus Ganea la prezentarea oficială de ieri, încercând să-i impresioneze cu ambiţia sa pe cei 5.000 de săteni din Ghidighici.

Deocamdată, până la cupele europene, Ganea a fost chemat s-o salveze pe CSCA-Rapid de la retrogradare. Cu 11 etape înainte de finalul campionatului, roş-albaştrii din Ghidighici au un avans de doar două puncte faţă de primul loc retrogradant. În schimb, rapidiştii Moldovei sunt calificaţi în sferturile Cupei, unde vor juca la 10 aprilie contra celor de la Nistru Otaci.

A devenit «jaguar»

CSCA-Rapid este o echipă apărută în 2008 din fuziunea dintre CSCA-Steaua Cişinău şi FC Rapid Ghidighici. Jucătorii sunt porecliţi „jaguarii".

"Stadionul Sătesc" din Ghidighici are capacitatea cea mai mică (1.500 de locuri, dintre care doar 800 pe scaune) dintre toate celelalte arene din prima ligă a Moldovei.

La CSCA-Rapid sunt legitimaţi şi doi fotbalişti de cetăţenie română: fostul dinamovist Alexandru Bălţoi şi fundaşul Mădălin Militaru. Lista stranierilor e completată de doi nigerieni de mâna a doua, Odwong şi Obuzoeme.

Actualul patron al moldovenilor, Victor Ostap, e în negocieri avansate cu un grup de oameni de afaceri străini pentru preluarea clubului.

Imnul Rapidului din Moldova

Ole Rapidul, fiecare meci e mare,Ole Rapidul, echipa noastră clasă areOle Rapidul, jaguarul pe blazon Ole Rapidul, face legea pe gazonÎn lumini de reflectoare, galeria e-n picioareJoacă campioana, lupta se încingeHai Rapid, învinge!

FotoJet (2) jpg
FotoJet (6) jpg
cub dana nălbaru png
FotoJet (7) jpg
FotoJet (1) jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FotoJet (8) jpg
cub cub cătălin scărlătescu png
image
image
image
image
image
image
Cupa Davis, Facebook jpg
Dan Petrescu, Sportpictures jpg
CR7 jpg
Simona Halep, Getty jpg
Filip Cristian Jianu, Getty Images jpg
FCSB si CFR Cluj, Sportpictures jpg