La așa fotbal, nici iarba nu crește pe Arena Națională

Ultima actualizare:

    Teixeira, in timp meciului cu Astra, unde săreau brazdele din gazonFOTO: Sportpictures.eu
Teixeira, in timp meciului cu Astra, unde săreau brazdele din gazonFOTO: Sportpictures.eu

FCSB și Astra au oferit unul dintre cele mai slabe meciuri ale Ligii 1, iar la final au găsit explicația: starea sub orice critică a gazonului ”Arenei Naționale”.

FCSB și Astra au oferit duminică seara unul dintre cele mai slale meciuri ale campionatului. Dar și prilej de comentarii pentru toată săptămâna, pentru că terenul pe care s-a jucat se putea numi oricum, numai gazon nu. De altfel, la finalul meciului, reprezentanții ambelor echipe s-au arătat și mirați și rușinați de ogorul pe care au fost obligați să joace.

Deși ar fi trebuit să fie bucuros pentru victoria la limită obținută de echipa sa (1-0), antrenorul  bucureștenilor, Nicolae Dică, a vorbit mai întâi de starea terenului, una incredibil de proastă. ”Aşa ceva este incredibil. Am stat două luni şi ceva ca să se facă gazonul bun. Probabil ne iau la mişto cei care se ocupă de această arenă. Nu se poate ca gazonul să arate în halul acesta. Dacă au făcut acel turneu trebuia să schimbe gazonul”, a spus Dică la terminarea partidei. Tehnicianul se referea la un turneu de copii u vârste cuprinse între 6 și 10 ani din România și Moldova, "Cupa Centenarului Marii Uniri", organizat săptămâna trecută de FRF, cu 3.500 de jucători. Aceștia au evoluat timp de două zile pe Arena Națională și care, cu siguranță, nu au nici o vină pentru lipsa de prevedere a oficialilor de la FCSB, care puteau anticipa că se va întâmpla acest lucru și care ar fi trebuit să joace contra Astrei pe un alt stadion, la fel cum au mai făcut. Pentru că 2.500 de suporteri, câți au asistat la meci, ar fi încăput lejer pe orice altă arenă din Capitală.

Și antrenorul Astrei, Gigi Mulțescu, om care a văzut multe în cariera de fotbalist și de antrenor, era șocat de ceea ce a descoperit la Arena Națională: ”Nu e posibil aşa ceva. Probabil ne întoarcem la Daciadă. Cine a făcut treaba asta să răspundă”, a declarat și tehnicianul Astrei.

Primăria Capitalei: ”Gazonul de pe Arena Națională nu va fi schimbat”

Din păcate, lucrurile sunt departe de a se rezolva. Pentru că pe aceeași ”Arenă Națională” vom avea, duminică, marele derby al campionatului, Dinamo – FCSB. Iar la cum se prezintă terenul, e de așteptat ca lufturile și combinațiile ratate să asigure spectacolul. De altfel, Primăria Capitalei a emis un comunicat ieri în care a afirmat că ”Gazonul nu va fi schimbat, iar lucrările de întreţinere se realizează fără costuri suplimentare. În prezent, societatea care întreţine gazonul pe Arena Naţională efectuează proceduri uzuale de întreţinere în urma evenimentelor care au avut loc în ultima perioadă, respectiv tunderea acestuia şi eliminarea materialului vegetal vătămat sau mort pentru pregătirea solului în vederea însămânţarii, refacerii, menţinerii densităţii şi omogenităţii gazonului”, după cum a informat Primăria Capitalei.

Căpitanul Gnohere, erou din nou

Investit cu bandeerola de căpitan al FCSB pentru prima dată în carieră, atacantul francez Harlem Gnohere a fost din nou salvatorul bucureștenilor. El a marcat unicul gol al meciului cu Astra dintr-un penalty acordat în minutul 67, după un fault al lui Mrzljak la Moruţan. A fost al zecelea gol reușit de Gnohere în actuala ediție a campionatului, total cu care ocupă prima poziție în clasamentul golgheterilor, la egalitate cu craioveanul Mitriță.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net