La un singur gol de fericire

image
Florentina Olar va conduce din teren naţionala la meciurile de baraj

Prima calificare din istoria naţionalei feminine se lasă încă aşteptată. Tricolorelor le-a lipsit un singur gol în preliminarii, fiind nevoite acum să joace un „baraj” cu Portugalia.

Aţi auzit de Părăluţă, Olar, Ficzay şi Tărăşilă? Sunt vedetele României la fotbal feminin, o disciplină care a stat mulţi ani în umbra băieţilor. Fetele antrenate de Mirel Albon au scos însă capul în lumea bună a acestui sport şi au trecut marţi seară pe lângă o performanţă uriaşă.

La Cluj-Napoca, româncele au spulberat Grecia (4-0) în ultima rundă a preliminariilor Euro 2017, dar trebuiau să câştige la acelaşi scor cu care Rusia se impunea la Moscova împotriva Croaţiei (pentru a intra în primele şase echipe de pe locurile secunde din cele opt grupe). Din păcate, rusoaicele s-au impus cu 5-0 şi se duc direct la Euro, în timp ce România şi Portugalia îşi vor disputa într-o „dublă” tur-retur ultimul loc disponibil la turneul final de anul viitor din Olanda.

Meciurile dintre România şi Portugalia se vor disputa în perioada 17-25 octombrie, ordinea lor urmând să fie trasă la sorţi mâine la sediul UEFA de la Nyon. Pe hârtie, fotbalistele noastre pornesc cu prima şansă, Portugalia fiind şi ea o naţională care nu s-a calificat niciodată la o competiţie majoră, Europene sau Mondiale.

Clasamentul final din grupa României

BeFunky collage (6) jpg
gyuri pascu si daniela marin
bianca dragusanu
foto1 visarion alexa la tribunal Mediafax Foto Eduard Vinatoru jpeg
Printesa Diana Andrew Charles (sursa foto Hepta/colaj Click!)
10 gina pistol rochie maria lucia hohan chefi la cutite 3 jpg jpeg
vladimir putin si bomba nucleara
Edward Snowden conferinta rusia sursa wikipedia jpg
Big Trail Lake FOTO USGS
tarom jpeg
image
image
image
image
bancu meci bosnia si hertegovina jpg
Becali
Marco Asensio (dreapta), EPA jpg
Edi Iordanescu, Sportpictures jpg
Echipaj 8+1 feminin canotaj, Facebook jpg
Meci retragere Federer Foto EPA EFE