Marica, eroul şomer

Ultima actualizare:

    După meciul în care a adus  victoria pentru Getafe,  Marica a celebrat salvarea  de la retrogradare alături  de coechipieri, în vestiar
După meciul în care a adus victoria pentru Getafe, Marica a celebrat salvarea de la retrogradare alături de coechipieri, în vestiar

E posibil ca Ciprian Marica să fi făcut cel mai bun meci la Getafe chiar în ultima sa partidă pentru gruparea madrilenă antrenată de Cosmin Contra.

Cel puţin pentru încă un sezon, „Guriţă" Contra va continua să antreneze în prima ligă spaniolă. Nu acelaşi lucru se poate spune despre Ciprian Marica, celălalt român care a pus umărul la salvarea de la retrogradare a lui Getafe. În ultima rundă, cea decisivă, Getafe n-avea voie să piardă pe terenul concitadinei Rayo Vallecano, la care Răzvan Raţ a fost titular.

Până la urmă, a ieşit aşa cum a vrut Contra, „Geta" impunându-se cu 2-1, ambele goluri fiind opera lui Marica. Atacantul român a strălucit la faza primului gol cu o execuţie personală de efect şi a dat dovadă de forţă psihică în prelungirile meciului, atunci când a transformat cu sânge rece un penalty. După ce i-a asigurat lui Getafe încă un sezon alături de Barcelona şi Real Madrid, Marica a transmis un mesaj de adio, semn că nu îşi va prelungi contractul.

„Mulţumesc Getafe pentru tot, mult succes în noul sezon, mult succes prietenului meu Cosmin. Îmi place în Spania, dar nu ştiu ce voi face", a scris Marica pe o reţea de socializare. „Eu mi-l doresc în continuare, dar depinde de oferta clubului şi de pretenţiile sale", a completat Cosmin Contra, confirmând faptul că Ciprian e pe picior de plecare.

image
image
image
image
image
image
Leo Messi (Getty Images) jpg
Ianis Hagi (Getty Images) jpg
Andrea Mandorlini (Sportpictures) jpg
Minge, Getty Images jpg
Elisabeta Lipa, Sportpictures jpg
Alexandra Dindiligan, nationala handbal Romania (Sportpictures) jpg
Sepsi Dinamo (Sportpictures) jpg
Simona Halep (Getty Images) jpg