Meciuri cu masca pe figură în Bundesliga?!

image
Protestul jucătorilor de la Gremio a avut efectFoto: Guliver/ GettyImages

Cluburile de fotbal din Bundesliga au primit cu bucurie vestea că autoritățile urmează a permite reluarea meciurilor din 9 mai. Doar că relaxarea restricțiilor nu este totală. Astfel, Ministerul Muncii din Germania ar dori să impună portul măștii pe teren ca mod de protecție contra Covid-19.

Reluarea campionatului se va face în condiții speciale. Meciurile se vor juca fără spectatori, iar în stadion se va permite accesul unui număr limitat de persoane. Jucătorii, antrenorii, oficialii nu vor da mâna înainte și după partidă, așa cum era obiceiul. Restricțiile nu se vor limita la asta. Potrivit revistei ”Der Spiegel”, citată de lequipe.fr, Ministerul Muncii din Germania intenționează să impună portul măștii și de către jucătorii aflați pe teren... Și ar fi vorba despre unele ”adaptate pentru sport”, în sensul ca ele să reziste la sprinturi și dueluri. Și lucurile nu se opresc aici. ”O altă măsură vizată e și mai radicală. Ea prinde forma unei carantine stricte privind echipele din Bundesliga: jucătorii, staff-ul și medici vor fi izolați până la sfârșitul sezonului”. Sursa citată a menționat că Ministerul Muncii a precizat că aceste recomandări ale experților nu au fost prezentate încă responsabililor politici, ele făcând parte dintr-un ”document aflat încă în lucru”. Propunerea ca fotbaliștii să poarte măști, pe teren, nu e nouă. În 17 aprilie, virusologul Marc Van Ranst, expert al Guvernului de la Bruxelles, considera că reluarea meciurilor de fotbal, dar și a altor competiții sportive, ar fi posibilă cât mai curând. Cu o condiție: ca sportivii să poarte mască. ”Bineînțeles, nu este vorba despre măști chirurgicale, care sunt total nepotrivite. Pe internet, se găsesc măști anti-poluare, care pot fi purtate de jucători de fotbal american sau de către cicliști. Ele sunt mai confortabile”, a declarat acesta într-un interviu pentru cotidianul belgian ”Le Soir” citat de lequipe.fr.  

Ilie Dumitrescu a respins ideea portului măștii la meciuri

Pe de altă parte, într-o intervenție la Digi Sport, Ilie Dumitrescu a spus că portul măștii pe terenul de fotbal, la meciuri, este imposibil în condițiile în care sportivul se confruntă, oricum, cu problema oxigenării creierului în condiții de efort maxim. ”Când merg la magazin, sau chiar şi cu alte ocazii, port mască şi chiar am probleme. Adică nu mă simt confortabil cu masca, mai ales în maşină sau în magazin. Nu ştiu, la un efort maximal, cum ar reacţiona organismul. Cred că este şi o lipsă de oxigenare totală. Una e sa tragi aer normal, şi alta e cu mască”, a spus fostul internațional.  

cub andreea berecleanu eva zaharescu png
cub ionita si viorica de la clejani (1) png
Funeralii Alexandru Arșinel FOTO Inquam / George Călin
FotoJet (1) jpg
andreea mantea 2 JPG
image png
jlo alex rodriguez gettyimages 1131935237 jpg jpeg
Camilla Parker si Regele Charles jpeg
Volodimir Zelenski FOTO Profimedia
radet termoenergetica aburi avarie foto inwuam photos george calin
image
image
image
image
FC Hermannstadt   Sepsi OSK, Sportpictures jpg
CS Mioven FCU Craiova 1948, Sportpictures jpg
Poză mare CFR Petrolul, Sportpictures jpg
Rica Raducanu, Facebook jpg
Ana Bogdan, EPA jpg
Andrei Ivan, CSU Craiova, Sportpictures jpg