Medicul care l-a consultat pe Ekeng în ianuarie e şocat: "Avea inima perfectă!"

12 mai 2016
article img
Ekeng a murit cu inima bolnavă grav, dar ceva s-a întâmplat în ultimele trei luni. la vizita medicală din ianuarie nu avea nimicFoto Click!

Patrick Ekeng a decedata subit vineri seara, în meciul cu Viitorul, iar cauzele decesului au fost puse pe nişte anomalii cardiace.

Autopsia a relevat un cord cu o dimensiune până aproape de dublul faţă de mărimea normală, dar şi anumite defecte coronariene. Adriana Maria Marinescu, cardiologul de la Institutul Naţional de Medicină Sportivă, cea care l-a consultat ultima în luna ianuarie, înainte de startul returului, aşa cum prevede regulamentul, spune însă că n-a văzut nimic atunci. Medicul primar de la INMS a dezvăluit că la acea dată, Ekeng era perfect sănătos şi testele n-au relevat nicio problemă la inimă. „Îmi asum mie în sută, sau sută de mii în sută, cum vreţi, rezultatul examinării. El avea examinări succesive. În 2015 fusese examinat în Franţa şi era normal, eco-cord şi... n-am văzut o coronarografie, e adevărat. Iar eu l-am examinat pe 12 ianuarie şi pe 14 ianuarie a făcut un eco-cord la Medas. Personal, repet, personal, mă îndoiesc că omul a avut ceva de provenienţă cardiacă. Dar, asta este. El avea modificări pe inferolateral, care fenotipic pot aparţine sportivilor... Fenotipului african. A făcut o ecografie, am văzut-o. L-am rugat să o legalizeze şi pe cea din Franţa. În România l-am văzut doi cardiologi a căror competenţă nu poate fi pusă la îndoială. Aşa a fost atunci. Dacă se găseşte altceva, asta este!“, a declarat Adriana Maria Marinescu.