Mitriță e vârf de lance la naționala lui Contra

Ultima actualizare:

    Alex Mitriță
Alex Mitriță

Cu evoluțiile sale din acest sezon, Alex Mitriță a devenit principalul om de gol al echipei naționale, intrată în linie dreaptă pentru debutul în Liga Națiunilor, vineri, cu Muntenegru, la Ploiești.

Derby-ul din Bănie dintre Craiova și Dinamo (3-0) a însemnat un nou recital dat de Alexandru Mitriță, prestație încununată de cele două goluri marcate în poarta „câinilor”. Mitriță a ajuns astfel la șapte reușite în stagiunea în curs, spre bucuria selecționerului Cosmin Contra și a fanilor echipei naționale. Cu doar câteva zile rămase până la întâlnirea cu Muntenegru din Liga Națiunilor, Mitriță pare să-și fi câștigat deja un loc de titular. Deși nu e atacant de meserie, vedeta oltenilor dovedește o eficiență remarcabilă în fața porții, fiind jucătorul român cu cele mai multe goluri marcate în ultimele două luni. La acest capitol, în spatele lui Mitriță sunt cele trei vârfuri convocate de Contra, Claudiu Keșeru, George Țucudean și tânărul Denis Drăguș. E adevărat, ultimii doi au dat fiecare câte șase goluri și se vor afla față în față duminică seara, în meciul CFR Cluj – Viitorul, având astfel șansa să-l egaleze sau să-l depășească pe Mitriță.

„Ne așteaptă două meciuri foarte grele, extrem de grele. Vă dați seama că îmi doresc să fiu titular la echipa națională, dar cel care decide este selecționerul”, a declarat fotbalistul Craiovei, anticipând discuțiile care vor urma privind felul în care va arăta primul 11 al României în meciul de vineri cu Muntenegru. Pentru postul de „aripă” stânga în sistemul 4-2-3-1 pe care îl va folosi Cosmin Contra, rivalii lui Mitriță sunt stranierii Alex Maxim de la Mainz și Adrian Stoian de la Crotone, dar nici unul dintre cei doi nu se ridică deocamdată la nivelul demonstrat de actualul golgheter al Ligii I.

Sunt șanse mari ca flancul stâng al Craiovei, format din Nicușor Bancu și Alex Mitriță, să fie repetat de Cosmin Contra în meciul cu Muntenegru. La fel ca Mitriță, Bancu e și el în formă maximă, iar colaborarea excelentă dintre cei doi poate ajuta echipa națională. De altfel, pentru postul de fundaș stânga, Bancu ar fi în acest moment prima opțiune, în condițiile în care Alin Toșca abia s-a transferat de la Betis la PAOK Salonic și nu are meciuri în picioare.

Cei mai eficienți jucători ai naționalei în sezonul 2018-2019

Jucător        Echipă         Goluri

Mitriță         Craiova       7

Țucudean    CFR Cluj     6*

Drăguș        Viitorul       6*

Keșeru         Ludogoreț   4*

Bicfalvi       Ural             3

Bancu         Craiova        3

*vor juca duminică seara

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net