Naționala României are azi amical ”de încălzire” cu Georgia

Ultima actualizare:

    Răzvan Marin e cel mai bine cotat român din lotul pentru amicalul cu GeorgiaFOTO: Sportpictures.eu
Răzvan Marin e cel mai bine cotat român din lotul pentru amicalul cu GeorgiaFOTO: Sportpictures.eu

România va juca azi un amical în care singurul câștig îl reprezintă revenirea publicului pe stadion după un an și jumătate. Meciul cu Georgia începe la ora 21.45 și va fi transmis în direct la ProTV.

Naționala României va juca diseară, contra georgienilor, un amical de intrare în formă pentru o altă partidă de verificare, mult mai importantă: cea cu Anglia, de duminică. Până la întâlnirea cu milionarii din Premier League, ”tricolorii” vor juca, la Ploiești, contra unei formații mai slab cotate și în clasamentul mondial (noi pe 43, ei pe 91) și în cel al banilor. Aici, diferența e cam tot la fel, în sensul că România este de două ori mai bine cotată. ”Tricolorii” au o cotă totală de 96,35 milioane de euro, în vreme ce ex-sovieticii au o cotă de 42,93 milioane de euro. Culmea este însă că, deși noi avem un lot mult mai valoros, cel mai scump jucător care va fi prezent pe stadionul ”Ilie Oană” va fi un georgian. E vorba de Khvicha Kvaratskhelia, atacantul de 15 milioane de euro de la Rubin Kazan. El e cu trei milioane de euro mai scump decât liderul cotelor românilor, Răzvan Marin, de la Cagliari.

Pentru selecționerul Mirel Rădoi, acest meci e unul care i-ar putea da o idee despre cum va arăta naționala noastră în toamnă, când va susține meciurile decisive pentru calificarea la Campionatul Mondial. ”Georgia şi Anglia sunt potrivite şi ca adversare, şi ca ce pregătim pentru meciurile din toamnă. Sunt două meciuri importante care se pliază pe ceea ce urmează”, a declarat el. Chiar dacă urmează cele două amicale, Rădoi este cu gândul la examenul istoric din iulie, Jocurile Olimpice. El spune că încă nu are idee cu cine va merge exact acolo, pentru că nu știe cine va avea voie să participe. ”Deocamdată nu avem răspunsul tuturor cluburilor. Nu avem un număr exact în momentul de faţă. Suntem încă în negocieri. E greu. Până acum nu am avut niciun refuz din partea jucătorilor. Chiar la un moment dat ne-au pus în dificultate, când am văzut că toţi vor să fie prezenţi. Dar mai sunt discuţiile dintre federaţie şi cluburi, dintre jucători şi cluburi”.

Fiind final de sezon, Rădoi a avut mai mulți jucători accidentați. ”Toată campania asta am tot avut probleme cu accidentările. Chiar şi înaintea acestei campanii au fost şase jucători accidentaţi, plus situaţia lui Mitriţă, care are un eveniment în familie. Acum a apărut accidentarea lui Andrei Burcă. Îmi pare nespus de rău, pentru că venea după un sezon foarte bun şi probabil că va sta undeva la două-trei săptămâni departe de teren. Dar la cum îl ştiu va reveni mai puternic”, a spus el.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net