Ofosu a readus Craiova pe primul loc

Ultima actualizare:

    Ofosu a marcat golul victoriei craiovene la AradFOTO: Sportpictures.eu
Ofosu a marcat golul victoriei craiovene la AradFOTO: Sportpictures.eu

Universitatea Craiova a revenit pe primul loc în Liga 1. Victoria cu 2-1 obținută la Arad, cu UTA, coroborată cu eșecul fostului lider, FCSB, la Cluj, cu CFR, i-a readus pe olteni în fruntea clasamentului. Transferat în octombrie de la Botoșani, neamțul Reagy Ofosu a fost artizanul acestei reveniri.

Ofosu a marcat, în minutul 26 golul victoriei craiovene la Arad, într-un moment în care gazdele treceau printr-un moment bun, după ce egalaseră cu doar cinci minute mai devreme prin Buhăcianu. Transferat pentru 150.000 de euro de la FC Botoșani în urmă cu două luni, Ofosu a devenit imediat titular și și-a pus amprenta asupra rezultatelor echipei. El este, de altfel, și unul dintre artizanii victoriei din etapa trecută, de pe propriul teren, contra celor de la Gaz Metan Mediaș. Atunci, oltenii s-au impus cu scorul de 3-1, golul de 2-0 din minutul 38 și pasa decisivă pentru reușita de 3-1, din minutul 58, aparținându-i. În vârstă  de 29 de ani, atacantul a fost adus în Liga 1 de conducătorii de la FC Botoșani în iulie anul trecut, ca jucător liber de contract. A devenit unul dintre titularii incontestabili ai echipei și, drept urcare, cota de piață i s-a dublat, ajungând acum la 500.000 de euro, conform site-ului de specialitate transfermarkt.com.

Vineri este marele meci cu FCSB

La finalul partidei, antrenorul Corneliu Papură era mulțumit că ”alb-albaștrii” au revenit pe primul loc, dar îngrijorat de programul ultimelor două etape, în care echipa lui va juca împotriva echipei de pe locul 2, FCSB, acasă, și cu CFR Cluj, ocupanta locului 3, în deplasare. ”Fiecare meci este important. Am luat trei puncte importante pentru configurația clasamentului. Urmează două meciuri grele pentru noi. Nu am avut meci ușor nici astăzi, ne-am panicat puțin. Venim după multe meciuri, pe final de an, trebuie să gestionăm ultimele două dispute. Important e cum suntem la finala campionatului. E ca la maraton. Nu contează că ești primul după 13-14 kilometri, ci dacă ești primul la sfârșit”, a declarat Papură.

De partea cealaltă, tehnicianul gazdelor, Laszlo Balint, era nemulțumit de prestația elevilor săi. ”Sunt dezamăgit, nu neapărat supărat. Nu am de ce să fiu supărat pe băieți, au încercat, cred că și-au lăsat și ultimul strop de energie pe teren. E important să rămânem ancorați în realitatea noastră și în ceea ce putem în acest moment. Noi asta vrem, să ne luăm la trântă și cu granzii campionatului. Se demonstrează că e destul de dificil. O luăm de la capăt mâine, avem o deplasare destul de grea la Sepsi, mergem acolo și vedem cum o să terminăm acest 2020”, a declarat Balint.

Cicâldău: ”Polițiști și pompieri ne înjurau”

Partida de la Arad s-a disputat în condiții neobișnuite pentru perioada de pandemie în care ne aflăm. Deși accesul spectatorilor este interzis și pe arenă se pot afla doar persoane bine stabilite prin regulamentele de organizare ale competiției, tribuna oficială a noii arene arădene a fost suprapopulată pentru aceste vremuri. Alex Cicâldău, cel mai bun om de pe teren, a și remarcat acest lucru după meci: ”Nu pot să înţeleg un singur lucru. Cum de aici au fost atâţia suporteri şi la noi nu vine nimeni? La noi nu e voie, iar aici au fost atâţia suporteri? Au fost suporteri şi mai deranjant e că am auzit poliţişti şi pompieri din alte colţuri cum ne înjurau”, și-a exprimat nemulțumirea Cicâldău după meci.

Tribuna oficială a stadionului din Arad a fost suprapopulată pentru un meci în pandemie
Tribuna oficială a stadionului din Arad a fost suprapopulată pentru un meci în pandemie

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net