Bayern a luat Supercupa, spre disperarea lui Mourinho

Ultima actualizare:
Nemţii au câştigat pentru  prima oară trofeul (Fotografii: Reuters)
Nemţii au câştigat pentru prima oară trofeul (Fotografii: Reuters)

Jose Mourinho a demonstrat în dese rânduri că nu prea ştie să piardă. La fel s-a întâmplat şi vineri seară, după ce echipa sa, Chelsea, a fost învinsă la penalty-uri de Bayern München în Supercupa Europei.

Mult-aşteptatul duel dintre Mourinho şi Guardiola s-a încheiat la punctul cu var, după 120 de minute încrâncenate, încheate cu scorul de 2-2 (1-1 după 90 de minute de joc).

A fost un meci spectaculos, cu de toate: numeroase faze de poartă, răsturnări de scor dramatice şi tensiune extremă dată de loteria penalty-urilor. Bineînţeles, o echipă trebuia să câştige şi aceasta a fost Bayern.

La finalul prelungirilor, scorul era 2-2, golurile fiind înscrise de Ribery (47) şi Javi Martinez (120 +1) pentru Bayern, respectiv Torres (8) şi Hazard (93) pentru Chelsea.

La loviturile de departajare, încheiate cu scorul de 5-4 pentru Bayern, au înscris Alaba, Kroos, Lahm, Ribery şi Shaqiri pentru nemţi, respectiv David Luiz, Oscar, Lampard şi A. Cole pentru Chelsea. A ratat Lukaku.

Ca de fiecare dată când a fost bătut de „amicul" Guardiola, Jose Mourinho a găsit fel de fel de scuze. Acum, pornind de la eliminarea lui Ramires în minutul 85 (la scorul de 1-1), tehnicianul portughez acuză o adevărată conspiraţie mondială împotriva sa.

simeon stalpnicul png

„Am o experienţă fantastică să joc în 10 în meciurile din cupele europene, aşa că am fost forţat să mă adaptez. Dacă iubeşti fotbalul, nu ucizi o astfel de finală acordând al doilea galben la o asemenea fază. Am jucat de două sau trei ori împotriva Barcelonei cu un om eliminat. La Inter am jucat o oră în 10 oameni într-o semifinală de Liga Campionilor, tot cu Barcelona. Am plecat la Real Madrid, unde tot am avut un eliminat în semifinală. Acum am revenit la Chelsea şi sunt în aceeaşi situaţie. Atât, trageţi voi concluziile. Sunt ghinionist!", a tunat Mourinho, atacurile sale direcţionate evident la adresa forului european.


    Nemţii au câştigat pentru  prima oară trofeul (Fotografii: Reuters)
Nemţii au câştigat pentru prima oară trofeul (Fotografii: Reuters)

Victoria cu Chelsea a fost o premieră pentru Bayern München, care n-avea în palmares nici o Supercupă a Europei, pierzând precedentele trei finale jucate. De altfel, cu acest trofeu, bavarezii au intrat în cercul select al echipelor care au cucerit toate cele patru trofee europene majore (Liga Campionilor, Cupa Cupelor, Cupa UEFA / Liga Europa şi Supercupa. În afara lui Bayern, doar Juventus, Ajax, Barcelona şi Chelsea se mai pot lăuda cu o asemenea performanţă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton  sursa Foto   Profimedia jpg
image
image
image
image
image
image
nationala romaniei antrenament jpg
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Cristiano Ronaldo (Facebook) jpg
Csíkszereda Dinamo (Sportpictures) jpg
Dinamo Csikszereda (Sportpictures) jpg
Universitatea Craiova Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Miodrag Belodedici (Sportpictures) jpg
gina gogean jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net