EXCLUSIV! Şedinţă de încurajare

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Fotbaliştii naţionalei au resimţit din plin miza partidei şi au încercat, pe cât posibil, să nu cadă pradă emoţiilor şi presiunii. Cu o seară înaintea returului barajului cu Grecia, veteranii din lotul lui Victor Piţurcă i-au convocat la o scurtă şedinţă pe colegi. Raţ, Marica şi Goian au vorbit despre curaj, determinare şi dăruire totală.

„Se poate! Se poate! Se poate!" Acestea au fost cuvintele cele mai des auzite în cantonamentul naţionalei înaintea returului barajului cu Grecia, dispută care pornea de la rezultatul dezamăgitor de la Pireu, 3-1 pentru eleni. Piţurcă şi-a stabilit tactica, a ales jucătorii şi le-a comunicat ce aşteaptă de la ei. Dincolo de şedinţele tactice, şi vestiarul a avut parte de o „şedinţă" proprie.

Şi asta pentru că cei mai experimentaţi fotbalişti ai primei reprezentative au vrut să-i facă pe colegii lor mai tineri - sau care au avut parte de mai puţine meciuri cu astfel de miză - să conştientizeze momentul în care se află. Aşa se face că luni seară, cu 24 de ore înaintea returului cu Grecia, Raţ, Marica, Goian şi Lobonţ şi-au strâns coechipierii într-una dintre sălile complexului de la Mogoşoaia - locul unde au fost cazaţi tricolorii - şi le-au vorbit despre ce înseamnă prezenţa la un turneu final, cum s-au simţit când le-a cântat imnul la competiţiile majore şi cât de mult poate conta pentru cariera fiecăruia calificarea la Campionatul Mondial.

„Trebuie să credem că putem! Să jucăm cu inima pentru noi şi pentru milioanele de români care ne sunt alături", a fost mesajul lui Ciprian Marica. Raţ şi Goian l-au completat pe atacant, vorbindu-le în câteva cuvinte despre ce au simţit în momentele cruciale pe care le-au traversat la naţională. Discuţia, care n-a durat mai mult de 20 de minute, s-a terminat în cei mai optimişti termeni.

Îi «visau» pe greci

Fotbaliştii naţionalei au fost extrem de preocupaţi de advesarii lor direcţi. După ce au „disecat" fazele importante ale meciului tur, de la Pireu, fiecare dintre tricolori s-a „pus cu burta pe laptop" şi a studiat şi mai în amănunt echipa Greciei. Şi asta nu pentru că selecţionerul Victor Piţurcă le-ar fi cerut-o, ci din proprie iniţiativă.

Bogdan Stancu a marcat pentru români

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles și Regina Camilla Foto Getty Images jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Nationala Romania (Sportpictures) jpg
Erling Haaland (EPA) jpg
Helmuth Duckadam (Sportpictures) jpg
david popovici 2 jpg
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net