Cristi Chivu renunţă la fotbal, «măcinat» de accidentări

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Cristi Chivu (33 de ani) a intrat pe mâna doctorilor mai mult ca un cascador. A fost operat de la cap şi până la degetele picioarelor şi vrea să se retragă în iarnă, chiar dacă înţelegerea cu Inter datează până în vara lui 2014.

În ultima perioadă, românului nu i-a fost prea bine la Milano: interiştii şi-au schimbat recent patronul, noul şef vrea să întinerească echipa, el nu face parte din plan, iar prelungirea contractului până în vara următoare a fost făcută după lungi discuţii şi o reducere drastică a salariului. Plus, problemele medicale.

De aceea, cluburile din Liga I s-au gândit să-l "reactiveze" acasă. CS "U" Craiova i-a oferit jumătate de milion de euro pe an, iar cei de la Petrolul doreau să-l instaleze într-o funcţie de conducere. S-au lovit de refuz, iar Cosmin Contra, fostul său coleg de la echipa naţională şi actualul tehnician al clubului ploieştean, a explicat.

"Am vorbit cu Chivu să vină la noi, dar nu ca jucător, ci ca preşedinte", a spus "Guriţă" la Dolce Sport. Apoi, a detaliat: "Chivu nu mai poate. El acum face recuperarea pentru că mai are contract cu Inter până în vară. Voia să se lase din vara trecută, dacă ajungea la o înţelegere cu cei de la Inter, dar n-a vrut Mazzari, pentru că se baza pe el. A şi jucat câteva meciuri la început, avea dureri mari, randamentul a scăzut şi a trebuit să se opereze. Acum va încerca să revină, dar din ce l-am simţit eu îi va fi foarte greu. Cred că vrea să se lase".

Tehnicianul a anunţat că momentul retragerii lui Chivu ţine de bani. "Dacă se înţelege cu cei de la Inter să primească banii pe care îi vrea, o să se lase acum. Nu vrea să se facă de ruşine pentru că are probleme mari când împinge în deget şi-i e frică să nu rămână cu sechele. Deja îl doare foarte tare după ce şi-a dat gipsul jos", a anunţat Contra.

Dacă a refuzat să vină ca preşedinte al Petrolului, Chivu e tentat totuşi de o funcţie administrativă, însă are alte două opţiuni: să-i ia locul lui Ioan Becali la firma de impresariat, urmând ca el şi Victor, cel care-i este şi naş, să conducă afacerea sau să facă parte din staff-ul FRF în cazul în care Gică Popescu va câştiga alegerile de la anul.

Cele mai grave accidentări ale lui Cristi:

1. Degetul mic de la piciorul drept  (iunie 2004) - S-a lovit în timpul unui meci de tenis cu piciorul. Ulterior, a fost supus unei operaţii la al cincilea metatarsian. 2. Nas (martie 2007) - În meciul AS Roma - Lyon (Liga Campionilor) a fost lovit în figură, suferind o fractură de piramidă nazală. 3. Umărul drept (iunie 2008) - La finalul unui sezon în care a evoluat cu umărul luxat, s-a operat la umăr după Euro 2008, dar şi după nunta cu Adelina. 4. Genunchiul stâng  (noiembrie 2008) - la o partidă dintre Inter şi Reggina a suferit o entorsă la genunchi. 5. Cap (ianuarie 2010) - cel mai dur moment: fractură craniană. S-a întâmplat în timpul unui meci cu Chievo. A fost operat imediat şi de-atunci evoluează purtând cască de protecţie. 6. Aductori piciorul drept  (noiembrie 2010) - o întindere musculară l-a determinat să părăsească devreme meciul amical România - Italia. 7. Glezna stângă (septembrie 2011) - S-a produs la un antrenament al interiştilor. O entorsă l-a făcut să se retragă de la şedinţa de pregătire. 8. Degetul al doilea de la piciorul drept  (august 2012) - accidentarea a suferit-o în prima parte a jocului din Liga Europa pe care Inter a disputat-o cu Hajduk Split.

Familia nu l-ar mai vrea pe teren

Cristi Chivu e căsătorit cu Adelina, iar cuplul are două fete, Natalia (4 ani) şi Anastasia, cea mică împlinind la începutul lunii vârsta de trei ani, motiv de sărbătoare în familie. Vestea că fostul căpitan al echipei naţionale s-ar putea retrage ar fi o bucurie pentru cei dragi, fiindcă el nu ar mai fi expus accidentărilor şi-n plus şi-ar putea petrece majoritatea timpului cu ei. Deocamdată, în aceste zile, Chivu se reface în ţară la vila sa de la Corbeanca.

Cristi, 33 ani; Cristi, 33 ani; Natalia, 4 ani; Adelina,32 de ani

simeon stalpnicul png

«Dacă mai joacă, o face pe mulţi bani»

Impresarul jucătorului, Victor Becali, a anunţat că ar exista şi varianta unui ultim acord scurt şi bănos pentru Chivu. "El a avut contracte foarte bune, a câştigat şi multe trofee şi dacă va mai putea juca îşi va găsi o echipă care dă bani mulţi. Nu are de ce să revină în ţară. La noi rezişti doar dacă eşti pus pe scandal, iar el nu e genul", a spus impresarul.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net