Să-nceapă show-ul!

Ultima actualizare:

    Lucian Sânmărtean (Fotografii: Mediafax/Răzvan Păsărică)
Lucian Sânmărtean (Fotografii: Mediafax/Răzvan Păsărică)

Cele două restanţe rezolvate zilele trecute de Steaua au adus în sfârşit Liga I pe zero. Lucrurile s-au nivelat, toate echipele au acum 19 meciuri disputate şi 15 rămase de jucat. Acestea din urmă vor rezolva ordinea pe podium între cele trei mari favorite.

Click! vă prezintă punctele forte şi punctele slabe ale Stelei, Astrei şi Petrolului, dar cum am da-o, roş-albaştrii au prima şansă. Sunt le trei puncte de locul doi, la cinci de locul trei şi cu avantaj în meciurile directe. Startul pare simplu pentru primele două, în timp ce prahovenii lui Mutu vor debuta cu un meci greu, în deplasare, la Braşov.

Lucian Sânmărtean a impresionat în primele două meciuri jucate pentru Steaua

Plus

Omogenitatea lotului. Acesta pare să fie cel mai important atribut al lor. Roş-albaştrii sunt în mare aceeaşi trupă ca cea din tur, există o stabilitate şi o continuitate la nivelul băncii tehnice.

Venirile lui Sânmărtean şi Keşeru. Singurele momente complicate avute de Steaua în ultimul an au fost când se rata mult în faţa porţii. Problema pare să fie rezolvate prin cele două transferuri.

Nu sunt probleme cu banii. Steaua este una dintre cele mai stabile din punct de vedere financiar. Milioanele venite din Liga Campionilor, dar şi din vânzările de jucători asigură linişte la echipă.

Minus

Pierderea lui Bourceanu. Orice echipă are probleme când îşi pierde subit tocmai căpitanul. Vânzarea lui la Trabzonspor a dus la pierderea unuia dintre motoarele principale din teren şi din vestiar.

Subestimarea adversarilor. Acest lucru este periculos când jucătorii se culcă pe lauri şi trebuie dusă o luptă asiduă pentru aducerea lor cu picioarele pe pământ.

Joacă la Petrolul. Unul dintre meciurile cele mai importante ale returului, cel cu Petrolul, se va juca la Ploieşti, în infern, şi ar putea fi decisiv în lupta pentru titlu.

Denis Alibec a venit în această iarnă la Astra având ca obiectiv cucerirea titlului şi prinderea unui loc în echipa naţională

Lucian Sânmărtean (Fotografii: Mediafax/Răzvan Păsărică)
Lucian Sânmărtean (Fotografii: Mediafax/Răzvan Păsărică)

Plus

Alibec şi Papp. Astralii au repatriat doi jucători importanţi, ambii din Italia, în formă şi deja cu experienţă, deşi sunt foarte tineri. Cele două implanturi acoperă exact găurile din atac şi defensivă.

Nu sunt probleme cu banii. Astra e şi ea una dintre echipele sigure la acest capitol. Nici n-ar avea cum când în spatele ei stă Ioan Niculae, cel mai bogat român.

N-a vândut pe nimeni. Astra a reuşit performanţa să nu piardă niciun jucător exponenţial în pauza competiţională şi nici pe antrenorul Daniel Isăilă. Acest lucru dă o forţă lotului faţă de echipele care au operat modificări importante.

Minus

Stă prost la meciurile directe. Cel mai grav pentru Astra nu sunt cele trei puncte diferenţă faţă de Steaua, ci faptul că au pierdut ambele jocuri directe cu roş-albaştrii, dar şi cel cu Petrolul, o altă contracandidată la titlu.

Program greu. Astra va juca în deplasare opt din cele 15 meciuri rămase, la echipe ca Petrolul, Vaslui sau Dinamo, unde se câştigă tot timpul greu.

Lipsa de experienţă.  Astra şi jucătorii ei nu s-au bătut până acum pentru vreun trofeu şi acest lucru s-ar putea resimţi pe final, ca şi anul trecut, când din candidată la titlu abia a prins Liga Europa.

Adrian Mutu este marea revenire în Liga 1 a ultimilor 10 ani. El a marcat până acum trei goluri în amicale la Petrolul, echipă la care e şi căpitan

Lucian Sânmărtean (Fotografii: Mediafax/Răzvan Păsărică)
Lucian Sânmărtean (Fotografii: Mediafax/Răzvan Păsărică)

Plus

Mutu, Zicu şi Tamuz. Transferurile a trei jucători cu greutate nu pot aduce decât un mare plus de experienţă şi valoare. Petrolul pare să se fi întărit cel mai mult cu aceşti trei atacanţi.

Fanatismul fanilor. „Ilie Oană" e tot timpul plin la meciurile „Lupilor galbeni", iar fanii pun o presiune incredibilă pe adversari. În acest retur se aşteaptă o emulaţie şi mai mare în jurul echipei.

Rămânerea lui Contra. Fostul internaţional şi-a prelungit contractul cu Petrolul şi, deşi s-a zvonit că este dorit în Primera Division, de Getafe, „Guriţă" a rămas la Ploieşti.

Minus

Şi-a vândut golgheterii. Deşi transferurile lui Mutu, Zicu şi Tamuz sunt de salutat, pentru a le face loc acestora, au fost lăsaţi să plece Hamza, Boudjemaa, Benga şi Dore, adică axul echipei în tur.

Stau prost cu banii. Au vândut jucători şi au înregimentat alţii cu nume, dar liberi. Ancheta DNA a blocat fondurile Primăriei destinate echipei de fotbal.

Multe puncte de recuperat. Cinci puncte par să nu fie un capăt de ţară, dar într-un campionat diluat, cu multe meciuri câştigate dinainte, e foarte greu. În plus, Petrolul are şi ea un program care n-o avantajează.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net