Pancu, Herea şi Ioniţă, pe metereze

Ultima actualizare:

    Salarii sub 10.000 de euro,  cu excepţia lui Herea
Salarii sub 10.000 de euro, cu excepţia lui Herea

Cu insolvenţa declarată deja oficial şi fără niciun euro în conturi, întrebarea esenţială este cine rămâne la Rapid, nu cine pleacă. Asta pentru că majoritatea jucătorilor şi-au depus memorii şi îşi caută alte destinaţii, iar returul e în ceaţă. Până pe 10 ianuarie, când se reiau pregătirile, giuleştenii trebuie să ştie însă pe cine se bazează şi pe cine nu, şi au făcut un plan în care sunt incluşi foarte puţini din actualii jucători.

Toţi fotbaliştii cu salarii mari au fost chemaţi pe rând la negocieri şi li s-a propus tot felul de variante de despărţire. Toate au un lucru în comun: renunţarea la o mare parte din datorii. Până să se înţeleagă cu Rui Duarte şi compania, Rapid îşi face griji şi pentru viitorul apropiat. Astfel, conducerea clubului poartă discuţii şi cu jucătorii pe care vor să-i păstreze la echipă pentru a nu retrograda în acest sezon.

Până acum, la Rapid vor rămâne 100% veteranul Daniel Pancu, mijlocaşul Ovidiu Herea şi atacantul Alexandru Ioniţă. În jurul acestora, feroviarii vor să creeze o echipă tânără, exclusiv de români, din care vor mai face parte Andrei Ciolacu, Virgil Drăghia, Alexandru Coman, Alexandru Ioniţă II şi alţi jucători de acest profil care vor fi transferasţi în această iarnă.

Pe lângă cei enumeraţi mai sus, e posibil ca şi pe Cristian Oros, Octavian Abrudan şi Nicolae Grigore să-i prindă turul tot în Grant. Restul jucătorilor din imensul lot de 33 de jucători vor pleca sub o formă sau alta. Singurul jucător dintre cei doriţi, care ar putea totuşi să plece, este Ovidiu Herea, dar doar dacă vine o ofertă bună din străinătate.

„Contractul meu cu Rapid expira la finalul acestui tur de campionat, dar am vorbit cu conducerea şi voi rămâne până la vară. Ce se va întâmpla de atunci încolo, vom vedea. Oricum, Rapid nu moare. Găsim noi 11 jucători ca să jucăm şi în retur. Cu banii sunt probleme, dar nu pot face eu nimic ca să le rezolv. Eu pot doar să sper", a afirmat fostul atacant al lui FC Koln.

În noul format, cel mai mare salariu de la Rapid ar fi cel al lui Ovidiu Herea, de aproximativ 200.000 de euro pe sezon, dar şi lui i se va propune o micşorare. Restul jucătorilor vor câştiga sub 10.000 de euro pe lună. Altfel, Rapid s-ar putea despărţi şi de antrenorul Marian Rada. Acesta n-ar mai vrea să continue în incertitudinea care planează asupra echipei şi se pare că vrea chiar să părăsească clubul.

Şi-au plătit singuri tratamentele

Problemele financiare pe care Rapid le-a avut în tur n-au fost resimţite de jucători doar la salariu, ci şi în alte aspecte. În Giuleşti n-au fost bani în ultimul timp nici pentru medicamentaţia şi tratamentul accidentaţilor.

Cei care au avut probleme medicale în tur şi-au plătit singuri totul. În această situaţie se regăsesc Bilaşco, care şi-a cumpărat din banii lui injecţiile prescrise pentru durerile la spate, dar şi Marius Constantin.

Fundaşul a plătit din propriul buzunar operaţia la ligamentele unui genunchi. "Nu mi-au dat bani nici de operaţie, iar la recuperare merg zilnic şi îmi plătesc singur. Nu mă gândeam că se ajunge aici când am revenit la Rapid", a declarat el.

Rapidiştii sunt săraci, dar generoşi

Rapid e în insolvenţă, care poate fi ultimul pas până la faliment şi numai de acte de caritate nu le arde conducătorilor clubului. Pentru a compensa ignoranţa oficialilor, în prag de sărbători, un grup de suporteri mărinimoşi au vrut să arate ce înseamnă spiritual Giuleştiului şi au făcut un gest întâlnit tot mari rar în zilele noastre.

Fanii au pus mâna de la mână şi au cumpărat dulciuri şi fructe pe care le-au făcut cadou copiilor Grădiniţei numărul 188 din Bucureşti. Deşi suporterii au plătit tot, pachetele din care n-au lipsit şi fularele alb-vişinii, au fost împărţite puştilor de către jucătorii Alexandru Ioniţă, Andrei Ciolacu şi Virgil Drăghia, care reprezintă noul Rapid. Momentul a fost unul emoţionant, copiii i-au primit pe jucători cu urale, le-au spus poezii şi le-au promis că le vor ţine pumnii de acum înainte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net