Pe Daniel Pancu îl urmărește „Blestemul nocturnei”. A pierdut un meci și ca jucător, la Rapid

Ultima actualizare:

    Daniel Pancu privește spre stâlpii instalației de nocturnăFoto: sportpictures.eu
Daniel Pancu privește spre stâlpii instalației de nocturnăFoto: sportpictures.eu

Situație rar întâlnită în fotbalul mare, la Iași. Întârziat cu aproape o oră de o problemă cu care s-a confruntat instalația de nocturnă de pe stadionul „Emil Alexandrescu”, meciul Poli Iași - FC Viitorul s-a întrerupt definitiv în minutul 54 din același motiv. Moldovenii tocmai marcaseră și ar fi condus cu 2-1! Antrenor al echipei gazdă, Daniel Pancu a mai trăit un astfel de episod în 2001, pe când era jucător la Rapid, într-un meci cu Paris Saint-Germain.

Paradoxal, noctura de la Iași a cedat exact în momentul în care fotbaliștii echipei gazdă trimiteau mingea în poarta adversă! Conform regulamentului, arbitrul Horia Mladinovici a fluierat sfârșitul meciului, ceea ce a făcut ca jucătorii să se îmbrâncească preț de câteva secunde... Antrenor la Poli Iași,  Daniel Pancu a declarat după meci: „E un accident. Se întâmplă. Eu am păţit şi ca jucător, cu PSG. E păcat de munca jucătorilor. Nici nu ştiu cine e vinovat. Ieri (n.r. -  sâmbătă), la antrenamentul oficial, am văzut că stâlpul ăsta nu funcţionează. Am crezut că aşa a fost lăsat. Am mai păţit asta la antrenament. Să fie lumina la jumătate. Astăzi, la încălzire, am realizat că nu merge. E păcat de munca băieţilor, de cum au intrat în a doua repriză. Avem cel mai mic buget din Liga 1, o groază de jucători noi. Aici este o echipă cu multă probleme. Încercăm să le rezolvăm din mers. Eu stau la 100 de metri de intrarea în Iaşi, dar am impresia că acolo scrie Barcelona sau Madrid. Toată lumea vrea victorii, dar noi suntem o echipă în reconstrucţie. Băieţii aveau lacrimi în ochi în vestiar. E frustrant, dar nu trebuie să ne legăm de această problemă cu nocturna. Cine a greşit cu nocturna, trebuie să plătească", a spus Pancu, potrivit digisport.ro.De partea cealaltă,  Gheorghe Popescu  a mărturisit că nu a mai trăit o astfel de situaţie ca jucător. "Ne-am fi dorit să câştigăm meciul pe teren. Ţinând cont de această stingere a nocturnei, ne vine ca o mănuşă situaţia. Am vrut amânarea meciului, din cauza problemelor de COVID-19. De asemenea, avem şase accidentări în lotul primei echipe. Sper ca până la meciul cu Dinamo cei infectaţi să îşi revină şi cei accidentaţi de asemenea să poată fi apţi", a declarat preşedintele lui FC Viitorul, potrivit telekomsport.ro.Programat în etapa a noua a Ligii 1, meciul Poli Iași - Viitorul va fi omologat cu rezultatul de 0-3. 

Alte meciuri de fotbal în care noctura a cedat

Cazurile „Rapid - PSG” și „Iași - Viitorul” nu sunt singurele în care nocturna a făcut probleme echipelor gazdă. În 23 iulie 2018, meciurile  Gaz Metan Mediaș - Concordia Chiajna și Universitatea Craiova - Poli Iași au fost perturbate de problemele cu care s-a confruntat instalația de iluminat! În 2016, meciul Admira Wacker - Slovan Liberec (1-2) s-a disputat în mai multe reprize din același motiv. În minutul 56, confruntarea a fost întreruptă 45 de minute după ce nocturna s-a stins. Meciul s-a reluat după acest eveniment, însă problema s-a repetat. Instalația a cedat în alte două rânduri, însă delegatul UEFA a fost îngăduitor și a permis reluarea meciului de fiecare dată.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net