Popică şi Dodel, mâini moarte la Steaua

Ultima actualizare:
2.119 minute  fără gol marcat  are Adi Popa  pentru Steaua (Foto: Mediafax)
2.119 minute fără gol marcat are Adi Popa pentru Steaua (Foto: Mediafax)

Incredibil, dar adevărat! Steaua se pregăteşte să ia titlul bazându-se în ofensivă pe doi jucători care nu mai ştiu să dea goluri. Împreună, Cristi Tănase şi Adi Popa totalizează aproape 3.000 de minute de ineficacitate.

Din echipa-tip a Stelei din acest sezon, Tănase şi Popa n-au cum să lipsească. Cei doi au fost titulari în majoritatea partidelor, atât în campionat cât şi în Europa. Cu „Dodel" pe stânga şi cu „Popică" pe dreapta, Steaua a defilat pe plan intern, ajungând să aibă un avans de 15 puncte în fruntea clasamentului. În mod normal, fiind mijlocaşi ofensivi, Tănase şi Popa ar fi trebuit să se numere printre principalii marcatori ai trupei lui Reghecampf.

704 minute fără gol marcat are Cristi Tănase pentru Steaua

2.119 minute  fără gol marcat  are Adi Popa  pentru Steaua (Foto: Mediafax)
2.119 minute fără gol marcat are Adi Popa pentru Steaua (Foto: Mediafax)

Statistica sezonului ne arată însă că cei doi internaţionali ai Stelei sunt de fapt nişte adevărate mâini moarte în angrenajul roş-albaştrilor. În ceea ce-l priveşte pe Tănase, Reghe a încercat în ultimele meciuri să-l mute în centrul liniei de mijloc, fără succes, aşa cum s-a întâmplat şi luni seară, la remiza (2-2) cu Petrolul.     

Pe lângă faptul că n-a marcat, contribuţia decarului stelist la jocul ofensiv a fost aproape nulă, Tănase ajungând să fie huiduit la scenă deschisă de proprii suporteri. De altfel, fanii Stelei îşi amintesc cu greu ultimul gol marcat de Tănase, în decembrie anul trecut contra Astrei.

De-atunci, mijlocaşul de 26 de ani a mai evoluat în nouă partide oficiale ale Stelei (şase în Liga I plus returul cu Ajax şi „dubla" cu Chelsea) fără să-şi treacă numele pe tabela de scor. În total, 704 minute de „abstinenţă" în faţa porţii, cifră care nu-i face deloc cinste lui „Dodel".

La Adi Popa, situaţia e mult mai dramatică. „Motoreta" Stelei are în cont numeroase pase decisive, dar pe lista marcatorilor nu şi-a făcut loc decât o singură dată (în august 2012, la un meci cu Ekranas din preliminariile Ligii Europa).

De-atunci, „Popică" a bifat alte 889 de minute în cupele europene, 1163 în Liga I şi 67 în Cupa României, adică 2.119 minute fără gol. Mai mult, ultimul gol marcat în prima ligă de Adi Popa a fost consemnat în etapa a patra a sezonului, dar nu pentru Steaua, ci în tricoul Concordiei Chiajna, la un meci cu FC Braşov.

După egalul cu Petrolul (2-2), Steaua are un avans de 15 puncte în fruntea clasamentului, cu şapte etape rămase de jucat. Aşadar, steliştii nu mai pot ieşi matematic campioni etapa viitoare, în deplasare cu CFR Cluj. "Poate aşa ne e scris, să luăm titlul pe 10 mai, cu Dinamo. E data la care ei sărbătoresc încercarea de autoincinerare. Sau să fie primul meci în care să jucăm cu 24 pe piept ?", a declarat cu ironie Mihai Stoica, referindu-se la incidentul de la 10 mai 1997, când fanii dinamovişti au dat foc peluzei din Ghencea. Până la meciul cu Dinamo, Steaua mai are de disputat partidele cu CFR, Pandurii şi Gloria Bistriţa.


    2.119 minute  fără gol marcat  are Adi Popa  pentru Steaua (Foto: Mediafax)
2.119 minute fără gol marcat are Adi Popa pentru Steaua (Foto: Mediafax)

De blocajul lui Cristi Tănase a vorbit şi preşedintele de onoare al clubului, Helmuth Duckadam."Părerea mea e că Tănase îşi va reveni doar dacă pleacă la o echipă din străinătate. La Steaua nu mai poate să crească", a declarat fostul portar al Stelei. Gigi Becali s-a convins şi el de potenţialul jucătorului său, comentând sec: "Tănase...este Tase".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net