Porumboiu recunoaşte un blat între Steaua şi Dinamo. "A fost o glumă de meci!"

1 jpeg
Adrian PorumboiuFoto Click!

Derby de România a fost încins la maximum duminică seara, dar partidele dintre Dinamo şi Steaua n-au creat tot timpul orgolii pe teren. De multe ori, doar tribunele se inflamau de rivalitate, în iarbă domninând pacea şi buna înţelegere. E vorba, evident, de blaturi.

Adrian Porumboiu, fost arbitru internaţional şi fost patron la FC Vaslui, îşi aduce aminte de un astfel de episod în care a fost prins la mijloc într-un noncombat de senzaţie. "Am prins, în 14 ani de arbitraj, atât meciuri din perioada comunistă, cât şi din democraţie. Meciurile Steaua - Dinamo dinainte de 1989 erau meciuri adevărate, acolo se decidea campionatul. Cooperativele funcţionau perfect, Dinamo avea în spatele ei un şir de echipe, Steaua un şir de echipe şi doar la înfruntările directe se decidea titlul. Dar se juca un fotbal de calitate. Dintre toate meciurile pe care le-am avut, unul mi s-a părut, şi nu cred că mi s-a părut, sigur a fost blat, dar mi-am dat seama, cum să vă spun... în timpul meciului am văzut ce s-a întâmplat. Înainte de meci, Steaua era organizatoare şi ne-a invitat, cum era protocolul. Ne-am cazat la un hotel aproape de Ghencea şi de-acolo am mers la masă. Şi la masă, stupoare, cine era? Era preşedintele de la Dinamo, era Cornel Dinu, laolaltă cu Tică Dănilescu şi cei din conducerea Stelei. Dinu mi-a zis să stau liniştit că va fi un meci uşor", a afirmat Porumboiu. 

Dinu şi Dănilescu ştiau de blat

Acesta îi dezvăluie şi pe artizanii blatului din acel an. "Era o veselie care nu mi s-a părut curată. Când am ajuns la stadion, peluza luase foc. A fost un meci, aşa... În teren nu părea nimic. În afară de nebunia din tribune, în teren era o linişte totală. Linişte care a fost întreruptă în minutul 37 de un gol marcat de Ciocoiu. O faza dubioasă. Am acordat gol, am mers pe mâna asistentului de atunci, renumitul conducător de azi al Stelei, Argăseală. L-am întrebat dacă a fost gol valabil, i-am zis că îl arunc dincolo în tribune dacă cumva... El zice că nu, garantat a fost gol corect. Şi am validat golul. Până la urmă s-a dovedit o minciună de meci. La final au venit la mine Lăcătuş şi Prunea să-mi spună aşa: e bine, aşa trebuia să fie", a povestit Porumboiu pentru Dolce Sport.

Ruxi si Cristi Mitrea Sunt celebru, scoate ma de aici foto Pro TV jpg
mihaela cernea cu sotul craioveanu costin  db 11 19 2007 2 01 35 PM JPG
cub ileana stana ionescu alexandru arsinel png
andreea marin si cove jpg
woman 4214744 1920 jpg
cub anamaria prodan animat gif
david si victoria beckham
Kristina Cepraga Dana Savuica E OK sa fii vedeta 2018 jpeg
T 55 jpg
copii batuti caldarasti (1) jpeg
image
image
image
image
Ana Bogdan, EPA jpg
Razvan Burleanu, Sportpictures jpg
Sepsi jpg
rafael nadal si sotia sa
Andrei Burca, Sportpictures jpg
Neymar, EPA jpg