Răfuială germană în inima Angliei

Ultima actualizare:
Miza financiară:  10,5 milioane de euro (Fotografii: reuters)
Miza financiară: 10,5 milioane de euro (Fotografii: reuters)

Pentru a patra oară, finala Ligii se dispută între două cluburi din aceeaşi ţară. După Spania (2000), Italia (2003) şi Anglia (2008), acum e rândul Germaniei să se rupă în două, prin intermediul super-puterilor Borussia Dortmund şi Bayern München.

Englezii au avut parte de cel mai nefericit scenariu pentru a şaptea finală din istorie găzduită de "Wembley". Timp de cel puţin 90 de minute, britanicii vor înghiţi în sec la gândul că rivalii lor tradiţionali, nemţii, vor juca între ei chiar la Londra pentru cel mai important trofeu continental rezervat formaţiilor de club. Dincolo de "palma" dată Angliei, Bayern şi Borussia au de dus diseară propriul lor război.

Vorbim despre cele mai galonate echipe ale fotbalului german, o rivalitate internă transferată acum într-o finală europeană.

Destinul a făcut ca aceasta să fie a 101-a confruntare directă Bayern - Borussia. În precedentele 100, bavarezii au triumfat de 45 de ori, pierzând doar 25. Galben-negrii au însă avantajul moral al faptului că au avut câştig de cauză în singura bătălie continentală dată până acum cu Bayern (în urmă cu 15 ani, în sferturile Ligii Campionilor, Borussia a trecut mai departe după 0-0 şi 1-0). La o asemenea finală, recompensa financiară din partea forului european e una pe măsură.

Astfel, câştigătoarea va primi din partea UEFA nu mai puţin de 10,5 milioane de euro, cu patru mai mult decât învinsa, care se va mulţumi cu numai 6,5 milioane de euro.

De asemenea, primele promise de cele două cluburi jucătorilor sunt şi ele ameţitoare. Dacă bavarezii vor împărţi în vestiar aproximativ şase milioane de euro, cei de la Dortmund îşi vor umple conturile cu câte 150.000 de euro.

Curiozităţi ale finalei

- Dacă Bayern se va impune, antrenorul Jupp Heynckes va deveni al patrulea tehnician din istorie care reuşeşte să câştige acest trofeu cu două echipe diferite. Primii trei sunt Ernst Happel, Ottmar Hitzfeld şi Jose Mourinho. Heynckes a mai luat Liga în 1998, cu Real.

Miza financiară:  10,5 milioane de euro (Fotografii: reuters)
Miza financiară: 10,5 milioane de euro (Fotografii: reuters)

- Până în prezent, Bayern a câştigat de patru ori Liga, pierzând alte cinci finale. În schimb, Borussia s-a impus în singura finală disputată, cea din 1997.- Finala de azi va fi al cincilea meci dintre Borussia şi Bayern din sezonul 2012-2013. Dacă în Bundesliga ambele întâlniri s-au încheiat la egalitate, 1-1, Bayern a trecut de Borussia atât în Supercupa Germaniei din august cât şi în sferturile Cupei, în această primăvară.

- Nici un jucător din cele două tabere n-a câştigat până acum vreo cupă europeană. Doar ucraineanul Timoşciuk (Bayern) a mai jucat o finală, de Cupa UEFA, pierdută cu Zenit în 2008.


    Miza financiară:  10,5 milioane de euro (Fotografii: reuters)
Miza financiară: 10,5 milioane de euro (Fotografii: reuters)

Finala UEFA Champions League este transmisă de Dolce Sport 1, pentru prima dată în România, în format 3D. Această transmisiune 3D este un experiment unic pentru Romtelecom, care va dura pe parcursul a peste 3 ore, în care se va desfăşura finala UCL şi va putea fi urmărită pe canalul creat special şi exclusiv pentru acest eveniment.

Finala UCL poate fi urmărită în direct, de acasă, de toţi clienţii Dolce Sport, atât în format HD şi SD, cât şi în format 3D de către cei care deţin televizoare 3D full şi decodoare HD. De asemenea, finala va putea fi vizionată  şi de către clienţii NexGen care deţin abonamente de televiziune digitală.  Cine nu are cablu, dar vrea să vadă finala 3D o poate face la Cinema City Cotroceni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net