Răzvan Burleanu îi ia apărarea lui Mirel Rădoi

Ultima actualizare:

    Răzvan Burleanu, președintele FRFFOTO: Sportpictures.eu
Răzvan Burleanu, președintele FRFFOTO: Sportpictures.eu

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a ieșit, la trei zile după dezastrul cu Norvegia, și i-a luat apărarea selecționerului Mirel Rădoi. Iată, pe scurt, ce a declarat șeful fotbalului românesc după meciul de tineret cu Malta.

Despre ratarea calificării la Euro 2020. ”Luna septembrie a fost una bună. Luna octombrie a fost dezastruoasă, la nivelul primei reprezentative. Am discutat cu Mirel Rădoi şi jucătorii şi vă voi împărtăşi starea lor de spirit. Am avut încredere din primul moment în Mirel Rădoi. Am încredere în el, în ciuda dezamăgirii ratării Campionatului European. E tânăr, e dedicat. A fost un model pentru tânăra generaţie. Dacă a avut capacitatea de obţine performanţe cu jucătorii tineri, sunt sigur că va avea capacitatea de a clădi o naţională bună. Avem nevoie de încredere, pentru că jucătorii au fost dărâmaţi după meciul din Islanda. Financiar contează mai puţin ratarea calificării la EURO. Conta să ne calificăm. Suntem ţară gază, iar asta ne doare cel mai mult”.

Despre viitorul lui Rădoi pe banca tehnică a naționalei: ”Mirel nu e un antrenor care să se ţină de scaun. Are capacitatea de a remonta această echipă. Avem nevoie de timp şi de răbdare. Staff-ul tehnic are nevoie de timp pentru reconstrucţie. Mirel Rădoi şi staff-ul se bucură de încrederea noastră. Va rămâne. Cred că are capacitatea, dacă avem timp şi încredere, să reconstruim această echipă. Am simţit că-şi doreşte să continue şi să clădească această naţională”.

Despre noul obiectiv al naționalei. ”După fiecare eşec, preşedintele federaţiei e principalul criticat, cu siguranţă. Nu am niciun regret că l-am susţinut pe Mirel Rădoi. Va fi un antrenor mare. Nu ne-am gândit la nicio variantă de înlocuitor. Avem selecţioner. Vrem să ne clasăm cât mai bine în această grupă de Liga Naţiunilor, pentru a ne califica la Campionatul Mondial”.

Despre promovarea jucătorilor de la tineret la echipa mare. ”La meciul cu Norvegia aţi văzut mulţi jucători care în precedenta campanie de la U21 şi au făcut-o foarte bine şi au fost în teren în momentul de faţă. Dacă este să facem aşa o analiză pe foarte pe scurt, în ceea ce priveşte de ce are nevoie fotbalul românesc, în primul rând are nevoie de investiţii majore din punct de vedere financiar, şi de o strategie tehnică care să poată să fie implementantă la nivelul fiecărei academii de copiii şi juniori. Ceea ce s-a văzut este tocmai această diferenţă între noi şi ceilalţi. Ceilalţi care beneficiază şi care vin dintr-o cultură fotbalistică”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net