România a picat examenul cu Congo


    Stanciu a marcat golul RomanieiFOTO: Mediafax
Stanciu a marcat golul RomanieiFOTO: Mediafax

România a picat primul examen din ”sesiunea” care se va încheia cu turneul final al Campionatului European. ”Tricolorii” au încheiat la egalitate, 1-1, cu formația R.D. Congo și selecționerul Iordănescu mai are mult de calculat pentru lista definitivă de 23 de jucători cu care va merge în Franța.

Chiar dacă a fost doar un amical, jocul a stârnit interesul mai multor cluburi importante şi cel puţin patru echipe şi-au trimis oamenii în tribune pentru a-i monitoriza pe “tricolori”. Turcii de la Beşiktaş, Genclerbirligi sau Osmanlispor, dar și francezii de la Lille şi-au luat notiţe.

Cu Alibec titular, România a început în atac, așa cum era și de așteptat. Totuși, în afară de o ”mare” de cornere și de câteva șuturi pe lângă poartă, nimic nu a sărit în ochi. În minutul 27 am avut parte de deschiderea scorului: Stanciu a profitat de o minge respinsă greșit de apărătorii adverși și a șutat plasat, din afara careului, fără speranțe pentru portarul african. Același Stanciu s-a dovedit a fi cel mai periculos om al nostru. În minutul 37 a fost aproape de dublă, dar portarul a respins o lovitură liberă executată de stelist de la aproximativ 25 de metri.

La doar patru minute de la reluarea partidei, același Stanciu - care nu pare doar sigur de lotul de Euro, dar chiar de postul titular în meciul de deschidere – a șutat în portar din careu. Apoi Iordănescu, care a început meciul în formula: Pantilimon - Săpunaru, Găman, Chiricheş, Raţ - Ropotan, Pintilii - Ad. Popa, Stanciu, Chipciu – Alibec, a efectuat o mulțime de schimbări până la final, iar acest lucru și-a pus amprenta asupra prestației echipei noastre. Nu întâmplător, atunci au apărut și ocaziile mai periculoase ale congolezilor, cea mai mare fiind cea din minutul 64, când Pantilimon l-a blocat foarte bine pe Bakambu, de departe cel mai periculos om al adversarilor.

După ce Raț, în minutul 73, singur cu portarul, a ratat o ocazie monumentală, pe stadionul din Como a căzut bomba. Introdus pe teren în minutul 78, fostul atacant al Petrolului, Bokila, a adus egalarea atunci când nimeni nu credea că așa ceva e posibil. În minutul 87, el a marcat golul egalării, după o greșeală în lanț a românilor pornită de la o minge pierdută de Hora.

Astfel s-a scris istoria unui meci care în loc să descurce ițele selecției mai rău le-a încurcat. Următorul examen va fi cel de duminică, împotriva Ucrainei, un adversar mult mai puternic decât Congo. Iar dacă nu se schimbă nimic în atitudinea unora dintre jucătorii noștri, previziunile sunt destul de sumbre...

shutterstock 1833215881 jpg
cub theo rose anghel damian png
cub ioana ilie nastase png
foto 1   Radu Stefan Banica jpg
horoscop jpg
printul harry profimedia 0685156749 jpg
Mara G si Mario Mutu  jpg
FotoJet (1) jpg
Arab jpg
Volodimir Zelensky FOTO Profimedia
image
image
image
image
ronaldo bucurie jpg
buta jpg
cristiano ronaldo campionatul mondial 2022 jpg
buta george biatlon role jpeg
Fanii japonezi au strans gunoaiele de pe stadion, Getty Images jpg
Spania   Costa Rica, Getty Images jpg